Ren Mat
02.12.2016
FATTORIA DI LUCIGNANO CHIANTI COLLI FIORENTINI Varenr. 177101 Kr.
185 BU
Dette huset er gammelt, helt fra 1500-tallet, da Guicciardinifamilien etablerte vinhuset Fattoria di Lucignano i åssidene mellom San Casciano Val di Pesa og Montespertoli i Chianti. Her kultiverer de 34 hektar vinmarker og 5000 oliventrær til olivenoljeproduksjon. De er ikke sertifisert økologiske, men har drevet uten kjemisksyntetiske midler på markene lenge. Vinkjelleren, som ligger under vinhusets klassiske villa, består av sementtanker og en "vinsantaia" for vin santoproduksjonen. Vin santo er deres søte dessertvin som også fås i Norge. De leier ut deler av denne gamle, ærverdige villaen for en pen sum. Druene høstes for hånd, og alle vinene er spontangjæret. Modning skjer i sementtanker. Dette er en god italiener til en fornuftig pris som passer til nesten all slags mat; fra fugl til fisk og ost. Aller best er den kanskje til okse og lam. Den dufter av plomme og kirsebær og har en go
Gå til medietDette huset er gammelt, helt fra 1500-tallet, da Guicciardinifamilien etablerte vinhuset Fattoria di Lucignano i åssidene mellom San Casciano Val di Pesa og Montespertoli i Chianti. Her kultiverer de 34 hektar vinmarker og 5000 oliventrær til olivenoljeproduksjon. De er ikke sertifisert økologiske, men har drevet uten kjemisksyntetiske midler på markene lenge. Vinkjelleren, som ligger under vinhusets klassiske villa, består av sementtanker og en "vinsantaia" for vin santoproduksjonen. Vin santo er deres søte dessertvin som også fås i Norge. De leier ut deler av denne gamle, ærverdige villaen for en pen sum. Druene høstes for hånd, og alle vinene er spontangjæret. Modning skjer i sementtanker. Dette er en god italiener til en fornuftig pris som passer til nesten all slags mat; fra fugl til fisk og ost. Aller best er den kanskje til okse og lam. Den dufter av plomme og kirsebær og har en go