AddToAny

Tidligere gjeldsoffer gir råd om privatøkonomi

På det verste hadde Arman Vestad flere millioner i gjeld, var involvert i kriminalitet og satt fengslet i flere år. Etter å ha snudd opp ned på livet, og fått utdanning, ble han økonomirådgiver, men beholdt bevisstheten om egne svakheter.
Fra 2006 til 2016 var han gjeldsrådgiver i NAV. Han hadde ansvaret for å lære opp saksbehandlerne i førstelinjen. Han stiftet også en egen organisasjon for norske gjeldsrådgivere. Til tross for mange fruktbare år i NAV, peker han på at etatens rådgivere for ofte kommer for sent i inngrep med gjeldsutsatte klienter.

- Gjeldsrådgiverne i NAV er godt kvalifiserte, men får sakene for seint, ofte først når de har gått til tvangssalg.

UAVHENGIG GJELDSOMBUD

I dag kaller han seg «Uavhengig gjeldsombud» på LinkedIn. Han er foredragsholder og forfatter. Ikke minst er han gründer av bedriften Finansiell Helse, hvor han jobber med arbeidsgivere for å gi ansatte kontroll over egen økonomi, utfra tanken om at det kan skape mer trivsel og lønnsomhet i bedrifter.

- Det er lønnsomt å ha ansatte som ikke har økonomiske problemer. Det gir høyere produktivitet, bedre omdømme og mer tilfredse folk.

Det må være lov å si at Vestad har solid bakgrunn for egen oppfatning av gjeldsproblemer. For 20 år siden var det mildt sagt mye rot, uåpnede vinduskonvolutter, narkotika, dommer og fengsel.

- Jeg hadde flere millioner i gjeld. Det eldste kravet var vel ca. ti år gammelt.

- Hvem var kreditorene?

- Det var 40 - 50 ulike, deriblant Staten, Lånekassen og kredittkort.

MANGLER KUNNSKAP

I 2004 fikk han en gjeldsordning over seks år, som han holdt på å miste to å

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Dei som forvaltar den norske oljeformuen, må kjenne seg så trygge at dei vågar å ta risiko - også når marknadene rasar, meiner Iselin Sommereng og Anders Meland i Oljefondet.
Finansfokus 27.01.2023
Nordea opplever en voldsom økning i antall svindelsaker. Fra 2020 til 2022 har antall svindelsaker nesten blitt doblet. Ulike former for phishing utgjorde 60 prosent av alle bekreftede svindelsaker.
Finansfokus 25.01.2023
- Det er uheldig at menn i frontfinans får høyere bonus enn kvinner. Derfor er det viktig å gå bak tallene og forstå hvorfor det er slik, sier Therese Høyer Grimstad, ny arbeidslivsdirektør i Finans Norge.
Finansfokus 23.01.2023
- De ansatte i Kredinor er sjokkerte og lei seg for det de har fått vite i dag. Dette skaper nødvendigvis uro og det har vi stor forståelse for. Det skriver hovedtillitsvalgt Grethe Dehli i en epost til Finansfokus.
Finansfokus 18.01.2023
På grunn av nedgang i salærsatsene, færre inkassosaker og endring av strategi avvikler Kredinor fire kontorer i Kristiansand, Kristiansund, Bergen og Hamar. Totalt mister 59 medarbeidere sitt ansettelsesforhold i 2023.
Finansfokus 18.01.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt