AddToAny

SVINGER SEG I NY JOBB

SVINGER SEG I NY JOBB
Å forebygge diabetes type 2 og sikre at alle i landet får like god diabetesbehandling, uansett hvor de bor. Det er to av de viktigste sakene for Diabetesforbundets nye generalsekretær, Anne-Grete Skjellanger.
Etter 27 år som Diabetesforbundets generalsekretær, gikk Bjørnar Allgot av med pensjon i august. Nå er stafettpinnen overtatt av Anne-Grete Skjellanger. Etter en tre måneders bli kjent-periode i forbundet, er hun klar for sin nye rolle.
- Jeg har blitt veldig godt fulgt opp og gleder meg til å ta fatt, sier hun.
Skjellanger kommer fra en stilling som avdelingsdirektør i Helsedirektoratet. At det ble ny jobb i Diabetesforbundet etter over tjue år i Helsedirektoratet, er ikke tilfeldig.
- Det som gjorde at denne jobben traff meg, og som gjorde at jeg søkte på den, er potensialet for forbedring. Antallet diabetespasienter har fordoblet seg på tjue år. Dette er en økende og kompleks pasientgruppe, som får lite synlighet og for lite oppmerksomhet. Jeg ønsker å bidra med økt synlighet og oppmerksomhet rundt diabetessaken, sier hun.

ENGASJEMENT
Engasjement i jobben er viktig for henne.
- For meg er det viktig å ha en jobb som jeg brenner for. Jeg kunne ikke ha jobbet med noe som er utelukkende kommersielt, jeg må jobbe med noe som jeg etisk kan stå inne for, og som jeg synes er en viktig sak. Dette er en jobb jeg er veldig motivert for, understreker hun, mens hun skjenker kaffe og serverer lunsj på verandaen hjemme på Bygdøy.
Her bor hun og samboer Johan i huset som de har overtatt etter Johans besteforeldre. Huset ligger et steinkast fra Fram-museet og har utsikt til fjorden, hvor Kielferga brummer og gjør seg klar til ny tur. Huset, som Anne-Grete spøkefullt kaller for kråkeslottet, er blitt nennsomt pusset opp siden de tok over - et prosjekt som har tatt mesteparten av fritiden det siste året.
I hagen ligger en rød kajakk, klar til bruk.
Kajakken er årets bursdagsgave fra samboeren. Anne-Grete tar nesten daglig en pad
Gå til mediet

Flere saker fra Diabetes

Diabetes 26.10.2021
Det ble laget kaker til meg som bare jeg skulle ha, og det ble mye prat og oppmerksomhet rundt meg og alle hensynene som ble tatt.
Diabetes 26.10.2021
Å bruke salatblad som innpakning av kjøtt og grønnsaker, er vanlig flere steder i Asia. Hjertesalatblader fylt med nydelig kål- og kokossalat og godt krydrede strimler av norsk svinekjøtt blir små lekre munnfuller. Perfekt for deg som elsker asiatiske smaker og vil ha et lett og sunt måltid, og supert som velkomstrett eller til tapasbordet.
Diabetes 26.10.2021
SPØRSMÅL: Er under utredning for IBS (Irritabel tarm syndrom). Har hatt diabetes type 1 i over 40 år.
Diabetes 26.10.2021
Trim - eller trening - er godt for alle. Det gir bedre helse og bedre blodsukker, men det er ikke alltid like lett å endre levevaner eller starte med noe man aldri har gjort tidligere - eller av ulike grunner har prioritert bort.
Diabetes 26.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt