AddToAny

Supergründer: - Vi oversvømmes av nye regler. Jurister blir nødvendig onde

Supergründer: - Vi oversvømmes av nye regler. Jurister blir nødvendig onde
Cutters, Dr. Dropin, Squeeze. Sjansen er stor for at du har hørt om i alle fall et av selskapene juristutdannede Karl-Axel Bauer har startet opp.
Den juristutdanna gründeren Karl-Axel Bauer måtte gjennom studietida og ni år hos McKinsey før han endelig hoppet i det og bestemte seg for å starte noe eget.

- Jeg angrer ikke på verken studiene eller årene i McKinsey, men jeg burde nok gjort det før. Hvis du først ønsker å starte noe eget så er det bare å hoppe i det tidlig, og ikke kaste bort de årene med størst skaperkraft på studier, mener han.

I Askeladdens lokaler rett over Lorry i Oslo, som Bauer også forøvrig eier og driver, sitter en liten gjeng samlet med mål om å starte opp tre til fem gründerbedrifter i året. Sammen med gründere utvikler, finansierer og skalerer de nye prosjekter som skal forenkle og forbedre tjeneste-, service-, og underholdningsmarkedet.

Noen av eksemplene er Cutters, som tilbyr rimelig hårklipp på 15 minutter, Squeeze som tilbyr kvalitetsmassasje som abonnement og Dr. Dropin som tilbyr legetjenester uten ventetid til en fast lav pris.

Droppet advokatbransjen

Når Bauer og kollegaene skal finne nye ideer «jakter de i flokk» og samler en gruppe av funksjonelle

Les mer

Flere saker fra Juristkontakt

Akademikerne går til forhandlingsbordet med krav om solid lønnsvekst
article_web Juristkontakt 23.04.2019
- Det er å håpe jeg har opplevd en ekstraordinær serie av uhell. At domstolen i en desperat arbeidssituasjon kan ha tydd til uakseptable, ja kanskje også ulovlige, grep for å bli av med sakene er en uhyrlig tanke, skriver Fredrik S. Heffermehl.
article_web Juristkontakt 23.04.2019
Noen dommer er så kjente, i alle fall for jurister og advokater, at de har fått egne tilnavn. Klarer du å huske populærnavnene på disse dommene?
article_web Juristkontakt 16.04.2019
Seks jurister kommer med sine krimanbefalinger. Påske er for mange forbundet med en god bok i sofakroken, og kanskje aller helst en krim. Vi har bedt seks jurister om krimanbefalinger, enten i bokform, serie, film, podcast eller radio.
article_web Juristkontakt 15.04.2019
Benjamin E. Nilsen gikk av med seieren til slutt I finalen i den årlige prosedyrekonkurransen ved Universitetet i Oslo, som ble arrangert torsdag ettermiddag,
article_web Juristkontakt 12.04.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt