AddToAny

SpareBank 1 uenig med lagmannsretten

I en fersk dom har lagmannsretten fastslått at SpareBank 1 Østlandet ikke kan velte ansvaret over på kunden ved såkalt Olga-svindel. Banken er uenig.
-Vi er uenige i lagmannsrettens vurdering om at kunden ikke er ansvarlig når koder og passord deles med uvedkommende i en telefonsamtale på denne måten. Det er også stikk i strid med avtalevilkårene for BankID og nettbank og informasjon kunden får ved avtaleinngåelsen, sier informasjonssjef Bjørnar Mickelson i SpareBank 1 Østlandet. Siden dommen er fersk, vil banken bruke litt tid på å vurdere om dommen skal ankes eller ikke.

SVINDLER ELDRE KVINNER

Saken omhandlet en kvinne i 70- årene som ble utsatt for såkalt Olga-svindel. Metoden går ut på at svindlere systematisk ringer kvinner med navn som er vanligere for eldre generasjoner av kvinner -som Olga, Kari og Gerd - for å svindle dem til å gi fra seg sensitive personopplysninger og BankiD. Deretter tapper svindlerne kontoer for penger, eller tar opp lån i offerets navn.

I denne saken ble en kvinne svindlet for over 150 000 kroner. Selv om Finansklagenemnda kom frem til at SpareBank1 Østlandet skulle dekke tapet for kvinnen, valgte banken å ikke følge nemndas avgjørelse. Dermed gikk saken rettens vei.

BØR GODTA DOMMEN

- Nå har lagmannsretten fastslått hvordan loven skal forståes, og vi håper banken tar det til etterretning. Lagmannsretten har fastslått av banken ikke kan velte ansvaret over på kunden ved såkalt «Olga-svindel». Nå håper Forbrukerrådet SpareBank1 tar ansvar for sine svindelutsatte kunder, sier Tone Molvær Berset, juridisk direktør i Forbrukerrådet.

Det er flere uheldige forbrukere som står i samme situasjon som kvinnen i denne saken, og flere saker er satt på vent til utfallet av denne saken var

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Tom Knutsen var arbeidssøkende etter å ha droppet ut av universitetsstudier. Han hadde null erfaring med bank, men deltakelse i et læringsprogram i datakoding og en DNB-leder på talentjakt ga ham hurtigansettelse i Bergen.
Finansfokus 16.08.2022
En ny FAFO-rapport viser at flere finansansatte blir utsatt for sanksjoner når de varsler om kritikkverdige forhold i jobben. Nå vil Finansforbundet rydde opp og har fått med seg arbeidsgiverne i bransjen.
Finansfokus 15.08.2022
- Finansbransjen tar store steg innenfor IT og det er derfor et stort behov for økt IT-kunnskap blant oss som jobber i bransjen. Man ser at IT-kunnskapene er veldig variable, her har vi unge et ansvar for å heve kompetansen til andre.
Finansfokus 12.08.2022
Den nye sjeføkonomen i YS, Merete Onshus, innser at hun kan oppfattes som en brems når lønnskrav skal diskuteres.
Finansfokus 11.08.2022
Mens antall jobber i norske sparebanker synker, øker det kraftig i forretningsbankene. Det kan tyde på at forretningsbankene vinner kampen om kompetansen.
Finansfokus 10.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt