AddToAny

SOMMERENS FAVORITTER

SOMMERENS FAVORITTER
KRASNA HORA LA BLANCA 2019
Varenr. 10909101 kr 190 BU
Fargen på La Blanca gir oss vann i munnen. Delikat uklar og strågul, altså ufiltrert. Den biodynamiske produsenten Krasna Hora holder til i Moravia, sør-øst i Tsjekkia - en noe kjølig vinregion, sammenliknet med resten av Europa. Hos Krasna Hora blir druene behandlet med urtete-preparat i åkeren og håndplukk. La Blanca er en field blend av Neuburger, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Gewürztraminer, Pinot Blanc og Riesling. I glasset dufter den av blomster og sitrusfrukt, smaken er frisk og herlig syrlig, med hint av plomme og bitterhet fra skallkontakten. Omtrent halvparten av druene har ligget 7-10 dager i skallkontakt i åpne ståltanker. La Blanca er spontangjæret, før den modnes med sur lie-metoden; vinen ligger på tank med bunnfallet fra gjæringen, som gir komplekse smaker og fylde. Inneholder lite svovel, og kan lagres. En lett og frisk vin, som likevel har en tilfredsstillende fylde - perfekt til en sommerdag ved sjøen eller i parken. Prøv den med pannestekt flyndre i ukemenyen.
JORDI LLORENS ANCESTRAL DE LA CRISTINA 2018
Varenr. 10973701 kr 267,30 BU
Biodynamiske Jordi Llorens holder til i Conca de Barberà, Catalonia, noen mil inn fra kysten. Området her har lange tradisjoner med vinkooperativer, og Jordi, som er den åttende generasjonen av vinprodusenter i familien, er intet unntak. Mye av drueproduksjonen går til kooperativene, men de beste går til Jordis egen produksjon.
Vindrueplantens lange røtter trives godt i den kalkrike jorda, og det hjelper på næringsopptak og påvirker også druenes skall til å bli motstandsdyktig mot sykdommer og sopp. Vingården ligger
Gå til mediet

Flere saker fra Ren Mat

Om eg fortel deg at huda di er eit økosystem, kva ynskjer du å gje ho?
Ren Mat 01.12.2023
Reins Kloster Akevitt, ble først lansert i 2012 etter at Reins Kloster og 3-4 andre gårder med tidligere tilknytning til Klosteret gikk sammen for å lage Norges første økologiske akevitt.
Ren Mat 01.12.2023
DEN GRØNNESTE VINEN er den som ikke drikkes. Slik resonneres det i hvert fall rundt strøm som ikke brukes.
Ren Mat 01.12.2023
Du trenger
Ren Mat 01.12.2023
Julen er høysesong for å nyte vår nasjonalsprit norsk akevitt. Brennevinet har i løpet av de siste tiårene gått fra å være ansett som fattigmanns trøst til å bli en nasjonal merkevare som kan måle seg med hvilken som helst importert brennevin.
Ren Mat 01.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt