AddToAny

Smaken av en hyllest

Smaken av en hyllest
Gjennom produksjon av hylleblomstsaft og -sirup foredler Mie Dahlmann Jensen aromaen av duggfrisk sommermorgen i Øst-Telemark.
KAN DU HUSKE å ha sett hylleblomstsaft i butikken? Besøker du en forretning i et av våre naboland er søt og mild drikke fra svarthyll et vanlig syn. Kanskje kjenner du det som fläderblomstsaft? Men her hjemme har det ikke vært så vanlig, verken i butikker eller på restauranter. Dette ville Mie Dahlmann Jensen gjøre noe med.
- Jeg flyttet til Norge som 19-åring for å studere friluftsliv, først i Lofoten og siden i Bø i Telemark. Å lage hylleblomstsaft fra treet hjemme i hagen var en sommertradisjon for meg i Danmark. I tillegg vokste jeg opp med hyllebærsuppe à la mormor hver høst. Da jeg etter hvert fikk barn, og ikke kunne reise tilbake hver juni, begynte jeg å lete etter hylleblomster i Norge, og fant trær mange steder, blant annet i Dalen og på Gvarv. Jeg fikk tillatelse fra eieren til å plukke og lage saft, og undret meg over hvorfor man ikke kunne få kjøpt hylleblomst i Norge, forteller Mie.

HVORFOR DET VAR HYLL som «satte hjertet i galopp», hadde flere årsaker. - En blanding av hull i markedet og en glede over å dele noe som er så godt, sier gründeren. Hun fikk støtte fra Innovasjon Norge i 2013, og sakte men sikkert har «Hyllest» vokst i sortiment og salgskanaler.
Gå til mediet

Flere saker fra Ren Mat

Om eg fortel deg at huda di er eit økosystem, kva ynskjer du å gje ho?
Ren Mat 01.12.2023
Reins Kloster Akevitt, ble først lansert i 2012 etter at Reins Kloster og 3-4 andre gårder med tidligere tilknytning til Klosteret gikk sammen for å lage Norges første økologiske akevitt.
Ren Mat 01.12.2023
DEN GRØNNESTE VINEN er den som ikke drikkes. Slik resonneres det i hvert fall rundt strøm som ikke brukes.
Ren Mat 01.12.2023
Du trenger
Ren Mat 01.12.2023
Julen er høysesong for å nyte vår nasjonalsprit norsk akevitt. Brennevinet har i løpet av de siste tiårene gått fra å være ansett som fattigmanns trøst til å bli en nasjonal merkevare som kan måle seg med hvilken som helst importert brennevin.
Ren Mat 01.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt