AddToAny

Små munnfuller kan bedre livskvaliteten

Små munnfuller kan bedre livskvaliteten
Nyt en liten smakebit på hvordan vi har satt sammen menyer og laget energitette mellommåltider, nettopp for å kunne være med å friste alle dem med liten matlyst.
BRØDMAT TIL FROKOST

Små grep kan gi gode resultater! Bildet viser èn porsjon standard frokost til venstre og èn porsjon beriket frokost til høyre - se forskjellen.



STANDARD TILBEREDNING PÅ SYKEHUS OG SYKEHJEM:

Beregnet næringsinnhold: 353 kcal og 10,6 g protein

INGREDIENSER:

2 hele brødskiver Pålegg brødskive èn: 5 g smør 1 skive kokt skinke 3 agurkskiver Pålegg brødskive to: 5 g smør 2 ss Nora jordbærsyltetøy

Serveres med:

1,5 dl appelsinjuice 1 kopp kaffe Beriket tilbereding: Høyere energi- og næringsnivå, samt mindre porsjon: Beregnet næringsinnhold: 569 kcal og 13 g protein

INGREDIENSER:

2 halve brødskiver Pålegg ½ brødskive èn: 5 g smør 40 g Stabbur-Makrell 7 g Idun Majones Pålegg ½ brødskive to: 5 g smør 1 skive gulost 1 ss Nora jordbærsyltetøy

Serveres med:

1,5 dl Liva Energi epledrikk 1 kopp kaffe med 10 g fløte ■



Beriket tilberedning:

• Antall skiver er redusert f
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Det er ikke bare i Norge vi spiser komler. Den er kjent som tilbehør både i Sverige, Ukraina, Polen og Sentral-Europa. I Litauen er potetball nasjonalretten. Gnocchi er italienernes svar på komle.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Et nytt innovasjonsprosjekt skal gjøre offentlig innkjøp av mat og cateringstjenester mer bærekraftig. I prosjektet «Kjøp bærekraftig» ses det til kjøkkentjenesten i Arendal kommune som har jobbet målrettet med dette i over 20 år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Lerum har hatt stor suksess med saft uten tilsatt sukker, men den folkekjære solbærsirupen har vist seg å være vanskelig å endre. Frem til i år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Å være kokk og fagarbeider er en fysisk og mentalt krevende profesjon og kan sammenlignes med idrett. Utøvere kan ikke prestere på høyt nivå uten å være i slaget. Dette krever riktig kosthold, mosjon og balanse mellom arbeid og hvile.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Totalt var det 4,4 millioner sidevisninger på Godfisk i 2023. Det er en økning på hele 600.000 sammenlignet med året før. Nok en gang var det oppskrifter på laks og torsk som tronet på søketoppen.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt