AddToAny

Slutter i politiet: Dobler lønnen

-Jeg har sett meg lei den høye arbeidsbelastningen, lønnen som ikke samsvarer med arbeidet og en toppledelse som ikke ser etterforskning for hva det er, sier politibetjent Anja Gamst.
Politibetjent Anja Gamst er en av dem som faktisk slutter. Etter bare fire år i politiet legger hun politikarrieren på hylla.

Det skjer selv om hun har fast jobb.

-Jeg har ikke lyst til å lage dårlig stemning i politiet, men jeg føler det er viktig å belyse situasjonen som er nå. For den er ikke bra, mener hun.

Gamst jobber som etterforsker ved Geografisk driftsenhet (GDE) Vestfold, som er i Sør-Øst politidistrikt.

Bedt om å snakke

Da det ble kjent at etterforskerne skulle slutte ble hun oppfordret til å ta bladet fra munnen.

-Jeg har snakket med mange kollegaer som har bedt meg om å være en talsperson for de som er igjen i politidistriktet - i håp om å få belyst og forbedret situasjonen i politiet. Så jeg har lyst til å fortelle hvorfor jeg slutter, sier hun.

Flere faktorer gjorde at hun til slutt valgte å si opp.

-Jeg har sett meg lei den høye arbeidsbelastningen, lønnen som ikke samsvarer med arbeidet og en toppledelse som ikke ser etterforskning for hva det er, sier Gamst.

At det har blitt færre etterforskere ved GDE Vestfold den siste tiden, gjør ikke saken noe bedre.

- Antallet etterforskningsstillinger har blitt redusert siden før sommeren, og min forståelse er at stillingen min ikke blir erstattet. Denne sommeren gikk vi i møte uten at vi fikk noen sommervikarer. Til tross for redusering av stillinger så mener toppledelsen vi er for mange hoder opp imot budsjettet, sier hun.

Ser etter begrensninger

Gamst har forståelse for at det ikke alltid er like enkelt for toppledelsen å få budsjettene til å gå rundt, sett i lys av økte priser generelt, og alt de er pålagt å gjennomføre av regjeringen.

Det har vært motiverende å få jobbe med faget, men det siste halvåret har jeg kommet til den erkjennelse, at det ikke er like artig lenger.

Anja Gamst

- Jeg har jobbet som etterforsker i fire år og har alltid stortrivdes med det. Det har vært motiverende å få jobbe med faget, men det siste halvåret har jeg kommet til den erkje

Les mer

Flere saker fra Politiforum

Da Politidirektoratet skulle legge fram resultatene av en lokal arbeidsmiljøundersøkelse i Sør-Vest politidistrikt 15. september, ble tillitsvalgte og lokalt verneombud uten forvarsel bedt om å forlate møtet.
Politiforum 28.09.2023
I over to år har man kunnet følge politistudenten Lokes vei til å bli politihund i sosiale medier. I sommer bestod han eksamen, og nå blir han patruljehund i Oslo politidistrikt.
Politiforum 28.09.2023
Om vi som politi ikke tenker nøye gjennom hvordan vi griper inn i markedet, så bidrar vi altså til "survival of the fittest" og oppblomstring av en taushetskultur som er nødvendig for at gjengene skal kunne overleve.
Politiforum 27.09.2023
Under ankesaken mot Johny Vassbakk ble det onsdag lagt fram nye DNA-undersøkelser som er gjennomført etter at saken var oppe i tingretten.
Politiforum 27.09.2023
Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) besøkte onsdag Sveriges justisminister der de snakket om gjengvolden som ryster landet.
Politiforum 27.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt