Det skjer selv om hun har fast jobb.
-Jeg har ikke lyst til å lage dårlig stemning i politiet, men jeg føler det er viktig å belyse situasjonen som er nå. For den er ikke bra, mener hun.
Gamst jobber som etterforsker ved Geografisk driftsenhet (GDE) Vestfold, som er i Sør-Øst politidistrikt.
Bedt om å snakke
Da det ble kjent at etterforskerne skulle slutte ble hun oppfordret til å ta bladet fra munnen.
-Jeg har snakket med mange kollegaer som har bedt meg om å være en talsperson for de som er igjen i politidistriktet - i håp om å få belyst og forbedret situasjonen i politiet. Så jeg har lyst til å fortelle hvorfor jeg slutter, sier hun.
Flere faktorer gjorde at hun til slutt valgte å si opp.
-Jeg har sett meg lei den høye arbeidsbelastningen, lønnen som ikke samsvarer med arbeidet og en toppledelse som ikke ser etterforskning for hva det er, sier Gamst.
At det har blitt færre etterforskere ved GDE Vestfold den siste tiden, gjør ikke saken noe bedre.
- Antallet etterforskningsstillinger har blitt redusert siden før sommeren, og min forståelse er at stillingen min ikke blir erstattet. Denne sommeren gikk vi i møte uten at vi fikk noen sommervikarer. Til tross for redusering av stillinger så mener toppledelsen vi er for mange hoder opp imot budsjettet, sier hun.
Ser etter begrensninger
Gamst har forståelse for at det ikke alltid er like enkelt for toppledelsen å få budsjettene til å gå rundt, sett i lys av økte priser generelt, og alt de er pålagt å gjennomføre av regjeringen.
Det har vært motiverende å få jobbe med faget, men det siste halvåret har jeg kommet til den erkjennelse, at det ikke er like artig lenger.
Anja Gamst
- Jeg har jobbet som etterforsker i fire år og har alltid stortrivdes med det. Det har vært motiverende å få jobbe med faget, men det siste halvåret har jeg kommet til den erkje