AddToAny

Siste reise i det godes tjeneste

Forbundsleder Pål Adrian Hellman ble skuffet da han ikke ble innstilt som forbundsleder for en ny periode, men det er en tid for alt. F ør landsmøtet går turen til UNI for å motta heder og ære.
Svein Åge Eriksen Foto: Sverre Jarild

I ni år har han arbeidet døgnet rundt, først som nestleder, de siste seks og et halvt år som forbundsleder. Han hadde lyst på en periode til, men aksepterer at valgkomiteen vil det annerledes.

Det har vært en spennende reise i det godes tjeneste, som Pål kaller sin egen gjerning i Finansforbundet. I årenes løp er det blitt utallige reiser både i inn- og utland. Da har det kommet godt med at han er over snittet glad i å reise. Ikke for reisens del, men for å møte medlemmer og tillitsvalgte her hjemme og for å arbeide med viktige spørsmål i NFU, UNI og ILO.

STØRSTE KOMPETANSELØFT

Kompetanseutvikling har vært et område der Hellman har engasjert seg sterkt. Da Autorisasjonsordningen for finansielle rådgivere (AFR) ble innført i 2009, ble han valgt inn som Finansforbundets representant i styret i AFR. H an var arkitekten for at forbundet skulle trekke seg ut for å kunne representere sine medlemmer på fritt grunnlag.

- Autorisasjonsordningen for finansielle rådgivere er det største kompetanseløftet som noen gang har skjedd i finansnæringen. Det har vi all grunn til å være stolte av, selv om det også medførte store utfordringer for mange medlemmer, konstaterer forbundslederen.

Jeg har våget å ta vanskelige beslutninger

I dag omfatter autorisasjonsordningen også skadeforsikring, kreditt og personforsikring. Ved siste årsskifte var det 6 188 autoriserte finansielle rådgivere, 6 793 i skadeforsikring og 3 867 i kreditt.

- Medlemmene stiller større krav til oss, og vi må levere på kompetanseutvikling. Da tenker jeg ikke bare på trygghet og sikkerhet, men hjelpe våre medlemmer til å forstå hvordan bedriften og næringen utvikler seg. Derfor må vi være åpne og villige til

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

600 medlemmer sendte umiddelbart inn søknad da Finansforbundet nylig tilbød 20 gratis studieplasser på BI-studiet D igital F orretni ngsforståelse. Det tok bare noen minutter før gratisplassene bl e revet bort.
Finansfokus 25.05.2020
Sheila Mann synes politikerne har gått fra å være veldig opptatt e av å krangle med hverandre til å stå samlet i en krise. Hun kjente på skikkelig stolthet da statsminister en hadde en egen pressekonferanse for barna.
Finansfokus 22.05.2020
Det kan bli litt mye å håndtere for finansforetakene når stadig nye regler skal etterleves.
Finansfokus 19.05.2020
Dagane til Anja Woldsund Thomsen i SpareBank 1 Søre Su nnmøre pregast av at mange av kundane er engstelige for økonomien sin, spør om avdragsfriheit og lågare l ånerente.
Finansfokus 15.05.2020
DNB og Nordea har vraket v ideomøteløsningen Zoom etter avsløringer om sikkerhetshull og persondata på avveie.
Finansfokus 13.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt