AddToAny

Satser på norske økovarer

Satser på norske økovarer
Gjennom Landbrukets Økoløft skal 16 inspirasjonsbutikker vise resten av dagligvarebransjen veien til økt salg av norske, økologiske varer.
VÅREN 2020 fikk 16 norske butikker et nytt mål i sikte. For i år ble de tre kjedene Norgesgruppen, Rema 1000 og Coop for første gang med på en historisk satsning, der målet om et økt salg av norske, økologiske produkter står sentralt. Samarbeidsprosjektet er en del av Landbrukets Økoløft. - Inspirasjonsbøndene i Landbrukets Økoløft viser at det er mulig å produsere norsk økologisk mat i både liten og stor skala. Nå tar vi neste steg og løfter frem butikksjefene og ildsjelene som lykkes med og viser vei til økt salg av norsk, økologisk mat i butikk, sier Marte Guttulsrød, prosjektleder i Landbrukets Økoløft.
Hun forteller at de tre dagligvarekjedene til sammen har valgt ut 16 inspirasjonsbutikker, fra ulike deler av landet, som er ekstra dyktige på salg av norske økologiske varer. Disse skal igjen inspirere resten av dagligvarebransjen til å satse på et økt salg av økologiske varer. - Landbrukets Økoløft vil heie på de butikksjefene som satser på norske, økologiske varer i butikk. Vi håper at det kan inspirere andre butikker til å følge etter, forteller Guttulsrød.

SOM BUTIKKSJEF i den nyvalgte inspirasjonsbutikken Spar Jølstraholmen, i Sunnfjord kommune, har Eirik Hjelmbrekke i lang tid hatt troen på økologisk mat- og landbruksproduksjon. - I butikken vår har vi lenge syntes at det er viktig å kunne tilby et økologisk alternativ til kundene våre - og påvirke disse til å velge økologisk. Vi vil bidra til at jorda vår blir mer bærekraftig og mindre forurenset, sier han. Hjelmbrekke påpeker at det å bli valgt ut som inspirasjonsbutikk viser at også mindre og mellomstore butikker kan bidra til det norske økoløftet. - Det er veldig kjekt å være utvalgt som inspirasjonsbutikk og mange av kundene våre er svært positive, spesielt de som er bønder selv eller litt over snittet interessert i mat og drikke, forteller han.
Nøkkelen til økosalgsuksessen tror Hjelmbrekke
Gå til mediet

Flere saker fra Ren Mat

Det er sesong for innhøsting, og vi vil fange smaken av landskapet rundt oss, ikke bare på tallerkenen, men også i glasset.
Ren Mat 07.09.2021
lierte styrkene desperate etter å finne et middel mot insektene som overførte tyfus (lus), malaria (mygg), dysenteri og tyfoidfeber (husfluer).
Ren Mat 07.09.2021
Økonomisk ulikhet, klima- og naturmangfoldskrise, maktsentralisering, pandemi og polarisering er enorme samfunnsproblemer vi står overfor. For meg er det opplagt at solidarisk interseksjonell aktivisme er nøkkelen.
Ren Mat 07.09.2021
Fermentering er blant våre eldste konserveringsteknikker. Det øker smaksopplevelsen, og får fram ingrediensenes unike karakter. Fermenterer vi lokale råvarer kan vi spise nærprodusert mat hele året.
Ren Mat 07.09.2021
Om sprøytemidler hadde blitt funnet opp først i dag, ville de ha blitt tillatt? spør klinisk ernæringsfysiolog Inge Lindseth.
Ren Mat 07.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt