AddToAny

Satser på norske økovarer

Satser på norske økovarer
Gjennom Landbrukets Økoløft skal 16 inspirasjonsbutikker vise resten av dagligvarebransjen veien til økt salg av norske, økologiske varer.
VÅREN 2020 fikk 16 norske butikker et nytt mål i sikte. For i år ble de tre kjedene Norgesgruppen, Rema 1000 og Coop for første gang med på en historisk satsning, der målet om et økt salg av norske, økologiske produkter står sentralt. Samarbeidsprosjektet er en del av Landbrukets Økoløft. - Inspirasjonsbøndene i Landbrukets Økoløft viser at det er mulig å produsere norsk økologisk mat i både liten og stor skala. Nå tar vi neste steg og løfter frem butikksjefene og ildsjelene som lykkes med og viser vei til økt salg av norsk, økologisk mat i butikk, sier Marte Guttulsrød, prosjektleder i Landbrukets Økoløft.
Hun forteller at de tre dagligvarekjedene til sammen har valgt ut 16 inspirasjonsbutikker, fra ulike deler av landet, som er ekstra dyktige på salg av norske økologiske varer. Disse skal igjen inspirere resten av dagligvarebransjen til å satse på et økt salg av økologiske varer. - Landbrukets Økoløft vil heie på de butikksjefene som satser på norske, økologiske varer i butikk. Vi håper at det kan inspirere andre butikker til å følge etter, forteller Guttulsrød.

SOM BUTIKKSJEF i den nyvalgte inspirasjonsbutikken Spar Jølstraholmen, i Sunnfjord kommune, har Eirik Hjelmbrekke i lang tid hatt troen på økologisk mat- og landbruksproduksjon. - I butikken vår har vi lenge syntes at det er viktig å kunne tilby et økologisk alternativ til kundene våre - og påvirke disse til å velge økologisk. Vi vil bidra til at jorda vår blir mer bærekraftig og mindre forurenset, sier han. Hjelmbrekke påpeker at det å bli valgt ut som inspirasjonsbutikk viser at også mindre og mellomstore butikker kan bidra til det norske økoløftet. - Det er veldig kjekt å være utvalgt som inspirasjonsbutikk og mange av kundene våre er svært positive, spesielt de som er bønder selv eller litt over snittet interessert i mat og drikke, forteller han.
Nøkkelen til økosalgsuksessen tror Hjelmbrekke
Gå til mediet

Flere saker fra Ren Mat

Økologisk landbruk er en viktig spydspiss for bærekraftige landbruksmetoder, og sier fortsatt nei til bruk av GMO.
Ren Mat 08.09.2020
Vi kaller det håndbåren kunnskap fordi denne typen kunnskap ligger i nettopp hendene.
Ren Mat 08.09.2020
Gjenbruk av ressurser motiverer Siri Mittet. I 2014 etablerte hun Gruten for finne ut hvordan hun kunne utnytte all kaffegruten som ble kastet på kaffebarer og restauranter i Oslo. Det er ikke småtterier.
Ren Mat 08.09.2020
Økoguiden til Økologisk Norge, tidligere Ren Mat, får i høst en etterlengtet stor oppdatering. Det er både innhold, brukervennlighet og utseende som får et løft.
Ren Mat 08.09.2020
Født med tolv års mellomrom var det alle somrene sammen på Jelsetra som bygde relasjonen mellom søstrene Ragnhild og Turid Nordbø fra Grindal Ysteri. Og kanskje var det nettopp fotfestet de hadde i hver sin generasjon som gjorde at de vekket til live en gammel tradisjon?
Ren Mat 08.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt