AddToAny

Roboter må også ta «eksamen»

Roboter må også ta «eksamen»
Stadig mer av kundekontakten digitaliseres. Nå skal sp arerobotene autoriseres, akkurat som finansrådgivere av kjøtt og blod.
Siri Gjelsvik Foto: Morten Brakestad

- Vi må sikre at næringen vår ikke går på en ny omdømmesmell, og at vi ikke river ned igjen tilliten som er bygget opp gjennom autorisasjonsordningen, sier Siv Seglem, administrerende direktør i Finansnæringens Autorisasjonsordninger (FinAut).

- Grunnplanken i autorisasjonsordningen er etikk og god skikk. Kundens interesse skal ivaretas, og kundebehandlingen skal ha samme kvalitet uavhengig av teknologi. Da må også de digitale løsningene kvalitetssikres, sier Seglem.

SKEPTISKE KUNDER

Foreløpig er bare en håndfull rådgivningsroboter i bruk, men flere løsninger er ventet - og eksisterende roboter vil få flere funksjoner. Kundene er avventende:

Kun seks prosent har brukt rådgivningsrobot det siste året, mens 18 prosent har brukt chatbot i dialog med banken eller forsikringsselskapet. 22 prosent sier at de har høy tillit til rådene fra en intelligent, avansert robot, mens 60 prosent har lav tillit. Blant de som har brukt en rådgivningsrobot har hele 46 prosent høy tillit til rådene de har fått.

Vi må ta vare på tilliten vi har bygget opp gjennom autorisasjonsordningen

Til sammenligning svarer 77 prosent at de har høy tillit til en ansatt rådgiver og 13 prosent svarer at de har lav tillit, alt ifølge undersøkelsen Forbruker- og finanstre

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Like krav, men ulike betingelser er mye av grunnen til at kvinner er betydelig underrepresentert i ledende stillinger i finansbransjen.
article_web Finansfokus 16.05.2019
I serien min normalarbeidsdag har vi i dag kommet til Marie Heieren, hovedtillitsvalgt i Sparebanken Sogn og Fjordane. Hun bruker fremdeles kontanter, men fremst i en veldig spesiell anledning.
article_web Finansfokus 15.05.2019
SBanken er beste finansforetak, både på Rep Tracks omdømmemåling og i Norsk kundebarometer. - Det viser at god kundeservice ikke trenger å være ansikt til ansikt, sier Sarah Mjåtvedt.
article_web Finansfokus 13.05.2019
Hver fredag publiserer vi en spalte om folk i bransjens arbeidsdag. I dag er turen kommet til Dag Inge Lund som blir inspirert av sine barn og av å prøve nye ting.
article_web Finansfokus 10.05.2019
Styrene i Flekkefjord Sparebank og Kvinesdal Sparebank har besluttet å innlede forhandlinger med sikte på en fusjon av de to bankene.
article_web Finansfokus 09.05.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt