AddToAny

REGIONLEDERNE KREVER ØKT LØNN

Finansfokus har spurt lederne av Finansforbundets 11 regioner om hvilke forventninger de har til årets tariffoppgjør. Det er ett stikkord som går igjen i alle svarene: Reallønnsvekst.
ERICA WINTHER-SØRENSEN, REGION VESTLAND:
Jeg har store forventninger til årets lønnsoppgjør. I år forventer at jeg at våre medlemmer får reallønnsvekst. Det er mange som sliter med å få pengene til å strekke til etter flere år med reallønnsnedgang. Når jeg snakker med medlemmene i lunsjpausen eller over en kaffekopp, så er det mye bekymring rundt de økte utgiftene vi har fått; dyrere mat, økte renter på lån og alle regninger som skal betales. Pengene strekker rett og slett ikke til. Derfor forventer jeg at arbeidsgiverne ser dette, og at de ansatte får en større del av verdiskapingen i bedriften de jobber i.
KARIANNE KARTNES, REGION ØSTFOLD:
Årets lønnsoppgjør kommer til å bli spennende. Det ligger store forventninger fra medlemmene om at det blir et bra oppgjør, da våre medlemmer de siste årene i realiteten har opplevd en reallønnsnedgang. Dette samtidig som finansbransjen og ikke minst industrien går bra, og kan vise til gode resultater. Nettopp dette burde være en god grunn til at ansatte tilgodeses og verdsettes på en skikkelig måte. Mitt ønske for dette lønnsoppgjøret er at det blir størst mulig sentrale tillegg.
ULRIKKE KRISTENSE
Gå til mediet

Flere saker fra Finansfokus

De fleste norske banker har kjernesystemer fra IT-selskapet Tietoevry, så mange at Finanstilsynet kaller det en konsentrasjonsrisiko. Planene om å skille ut bankvirksomheten i et eget børsnotert selskap, skapte usikkerhet. Den er nå avblåst.
Finansfokus 11.06.2024
34 år gamle Marius ble funnet hengende i et tre etter at huset hans havnet på tvangssalg. Ingen av hans nærmeste fanget opp hans dårlige økonomi og hvordan den tæret på ham. Dårlig økonomi er en kjent risikofaktor for selvmord. Hvordan skal banker og andre kreditorer fange opp skyldnere i risikosonen?
Finansfokus 11.06.2024
{Reiseforsikring}
Finansfokus 11.06.2024
Nye medlemmer strømmer inn til Finansforbundet. Vårens vervekampanje ga hele 870 nye ordinære medlemmer og 105 studentmedlemmer. Nå har Finansforbundet totalt 35 459 medlemmer.
Finansfokus 11.06.2024
DNB bruker kunstig intelligens (KI) til å screene kandidater til jobber der det er mer enn 1 000 søkere. Dette gir effektivisering og økt mangfold, mener banken.
Finansfokus 11.06.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt