Kjøkkenskriveren
16.12.2024
I år som i fjor er det de klassiske julerettene ribbe og pinnekjøtt som står på nordmenns matbord på julaften. Det viser MatPrats årlige juleundersøkelse, som også avdekker at smak og tradisjon veier tyngst når vi velger julematen.
- Nordmenn holder fast på tradisjonene. Ribbe og pinnekjøtt er og blir favorittene på julaften. Resultatene viser svært stabile tall sammenlignet med 2023, med svineribbe på 50 % og pinnekjøtt på 40 % nasjonalt, sier Gunnar Thoen, analyseansvarlig i MatPrat.
STABILE REGIONALE FORSKJELLER
Østlandet og Vestlandet holder stand i sine tradisjoner, med ribbe som favoritt på Østlandet og pinnekjøtt på Vestlandet. Svi
Gå til medietSTABILE REGIONALE FORSKJELLER
Østlandet og Vestlandet holder stand i sine tradisjoner, med ribbe som favoritt på Østlandet og pinnekjøtt på Vestlandet. Svi