Ren Mat
13.09.2016
La oss dvele litt ved smak. Tenk etter, forsøk å erindre smaker dere har støtt på i løpet av livet. Jeg kan huske smaken av ferske, nyopptatte gulrøtter som vi vasket langs båtripa på vei hjem fra bonden på en øy i Oslofjorden.
Og jeg var ikke gammel. Den sprø konsistensen, søtlig, med sommer og sol iblandet salt sjøvann, jeg har antagelig sammenliknet alle gulrøtter senere i livet med disse.
Vi har vel alle forsøkt å finne tilbake til en vin eller en olivenolje vi engang smakte på en restaurant, eller i opprinnelseslandet. Det er nesten umulig, fordi en råvare sjelden er konstant. Den forandrer seg fra sesong til sesong, fra distrikt til distrikt og ved lagring og transport.
Plommer eller jordbær et år med ekstra god smak og sødme, ikke sant du husker disse? Eller den myke skinken som smeltet i munnen, der både dyret, behandling og
Gå til medietVi har vel alle forsøkt å finne tilbake til en vin eller en olivenolje vi engang smakte på en restaurant, eller i opprinnelseslandet. Det er nesten umulig, fordi en råvare sjelden er konstant. Den forandrer seg fra sesong til sesong, fra distrikt til distrikt og ved lagring og transport.
Plommer eller jordbær et år med ekstra god smak og sødme, ikke sant du husker disse? Eller den myke skinken som smeltet i munnen, der både dyret, behandling og


































































































