AddToAny

Muligheten skaper svindleren

Forsikringssvindel er blant de forbrytelsene som er mest akseptert blant folk flest. Det viser også igjen på hvem som begår svik.
Tekst og foto: Sjur Anda

- Folk i alle aldre, kjønn og yrkesgrupper begår forsikringssvindel. I Storbritannia er yrkesmilitære de som begår mest svindel, mens pensjonister er ærligst, sa professor Mark Button, direktør for Senter for svindelstudier v/Institutt for strafferettsstudier i Portsmouth. Han var i går på Finans Norges frokostmøte om forsikringssvindel og kriminalitet hvor han fortalte om sine studier på hvem forsikringssvindlerne er og hvorfor de svindler.

IKKE LIKE ILLE

Folk flest ser ikke særlig alvorlig på forsikringssvindel. 40 prosent så på det å legge ekstra på forsikringskravet som akseptabelt. 29 prosent syntes det var greit å finne på en forsikringsskade.

- Folk ville synes det var forkastelig å rane noen på åpen gate, men holdningen til forsikringssvindel er annerledes enn til annen type kriminalitet, sa Button,

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

De som tror at de utenlandske foretakene er her for å skumme fløten tar feil. De bidrar i høyeste grad til verdiskapingen i finansnæringen.
Finansfokus 21.06.2019
- En av mine fremste egenskaper er å holde hodet kaldt. Dette gjør at uansett om jeg møter en komplisert sak, en hysterisk kunde eller det som verre er, så er jeg klar til å hjelpe den i andre enden, sier Sondre Berg.
Finansfokus 20.06.2019
Norge innfører EUs kapitalkravsregelverk til høsten. Samtidig ser de etter muligheter for å hindre svekkelser av kapitalnivået som er bygget opp.
Finansfokus 19.06.2019
Holvi er en liten finsk onlinebank med store internasjonale ambisjoner. Den ble etablert i 2011 og har cirka 150 000 små bedriftskunder i Finland, Tyskland og Østerrike.
Finansfokus 19.06.2019
Finansfokus 19.06.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt