AddToAny

Medvind for sparebankene

Regjeringsskiftet kan ventes å gi fortsatt medvind for sparebanksektoren. Solberg-regjeringen rakk å gi startsignalet for en utredning av sektorens kapitalstruktur.
Dette arbeidet ventes å gå videre med full kraft, ifølge direktør Iman Winkelman i Sparebankforeningen.

Hasse Farstad

- Vi oppfatter at flere av partiene og kandidatene som er nærmest til å bekle finansministerrollen, er oppriktig opptatt av å sørge for at de norske sparebankene kan utvikle seg videre, ut fra et ønske om en mangfoldig bankstruktur som er sterkt tilstede lokalt over hele landet, og ikke bare i de mest bynære områdene, sier Iman Winkelman til Finansfokus.

Et regjeringsskifte vil sannsynligvis være av mindre betydning for gjennomføringen av en utredning av sparebankrelevante problemstillinger.

Iman Winkelman, direktør i Sparebankforeningen.

Han fremholder at Finansdepartementet har tatt et viktig sparebankinitiativ, faglig fundert, og i mindre grad politisk initiert.

- Dette innebærer at et regjeringsskifte sannsynligvis vil være av mindre betydning for gjennomføringen av departementets ønske om en utredning av sparebankrelevante problemstillinger, sier Winkelman.

Parallelt med den kommende utredningen lanserte Sparebankforeningen forrige uke sammen med Finansforbundet og LO Finans en felles kampanje med tittelen «Sparebankene styrker samfunnet».

Målet med initiativet er å få frem rollen sparebankene og de ansatte i næringen spiller for aktivitet, vekst og utvikling lokalt og regionalt.

GRØNT LOKALT SKIFTE

- Vi opplever at våre medlemmer i sparebanknæringen har et brennende hjerte for både banken og sitt eget nærmiljø. De spiller en viktig rolle når det gjelder å sørge for økonomisk trygghet for enkeltpersoner, familier og lokale bedrifter i bankens nærområde, sier Vigdis Mathisen, leder av Finansforbundet.

NY KAMPANJE: Forrige uke lanserte Finansforbundet, Sparebankforeningen og LO Finans kampanjen «Sparebankene styrker samfunnet». Her er forbundsleder Vigdis Mathisen.

Iman Winkelman mener at det er spesielt viktig å minne om sparebankenes store betydning for utviklingen av lokalt og regionalt næringsliv nå som mange virksomheter står midt i det g

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Arbeidslivets parter er enige om hovedlinjene i den nye AFP-ordningen, men problemet er finansieringen. Med ny regjering vil trolig staten ta en større del av regningen.
Finansfokus 14.10.2021
-Det ble en stor overgang å gå fra fysiske til digitale kurs. Det var utfordrende for instruktørene og plutselig skulle undervise foran skjermen uten direkte kontakt med deltakerne.
Finansfokus 14.10.2021
Gjenåpningen av Norge har virkelig satt fart i nordmenns låneiver og sparing. Nå investerer folk i hytte, bolig, bil og båt. I tillegg har bankene stor pågang fra kunder som vil ha gode spareråd.
Finansfokus 13.10.2021
Finansforbundet har tatt ut søksmål på vegne av seks pensjonister i SpareBank 1 Nord-Norge (SNN).
Finansfokus 12.10.2021
De tre siste årene har Signicat vokst med om lag 200 millioner årlig. I år regner trondheimsselskapet å lande på en omsetning på om lag 650 millioner kroner. Ambisjonene er å bli en av de store europeiske aktørene innen kundeautentisering.
Finansfokus 11.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt