Kjøkkenskriveren
05.05.2020
Måltidsdøgnet før fylte 67 år vil for de fleste følge mønsteret jobb, fritid, søvn. For pensjonister blir mønsteret fritid, fritid, fritid. Hvordan legge til rette for sunne og regelmessige måltider også i alderdommen?
Dette var temaet for et miniseminar på SMAK 2020 som Kari Birgitte Melvær Wiig, prosjektleder mat og helse i Validé og Stian Gjerstad Iversen, kokk og rådgiver i Nofima sto for. De fortalte om forskningsprosjektet Matlyst som skal bidra til å dekke måltidsdøgnet for hjemmeboende eldre med gode, sunne og bærekraftige løsninger som er lette å velge, lette å bruke og basert på norske råvarer.
FLERE HJEMMEBOENDE ELDRE
Bakteppet er at antall nordmenn over 67 år vil øke fra dagens 600 000 til nærmere det dobbelte i 2030. Det kan gi en fremtid der en stadig mindre andel eldre får plass på institusjon. I ulike perioder av pensjonisttilværelsen vil det også være behov for r�
Gå til medietFLERE HJEMMEBOENDE ELDRE
Bakteppet er at antall nordmenn over 67 år vil øke fra dagens 600 000 til nærmere det dobbelte i 2030. Det kan gi en fremtid der en stadig mindre andel eldre får plass på institusjon. I ulike perioder av pensjonisttilværelsen vil det også være behov for r�