Kjøkkenskriveren
24.06.2024
I en tid med store uroligheter i verden, har matberedskap på storkjøkken fått overraskende lite oppmerksomhet. Nå ønsker Kost- og ernæringsforbundet å løfte bevisstheten. Målet er å få gode verktøy slik at alle vet hva de skal gjøre når en krise rammer.
Tirsdag den 18. mars 2025 vil Kost- og ernæringsforbundet arrangere en halvdagskonferanse på UMAMI Arena: Hvordan kan man på beste måte sikre seg en god matberedskap på storkjøkken. - For et sykehjem eller andre institusjoner kan det handle om liv eller helse hvis man rammes av et langvarig strømbrudd, eller får problemer med mat- eller vannforsyning, sier leder i Kost- og ernæringsforbundet, Arnt R. Steffensen.
Han legger til at de fleste store kjøkken har en viss beredskap. Men per dags dato foreligger det ingen nasjonale råd eller retningslinjer for matberedskap på storkjøkken.
INSTITUSJONER LITT GLEMT
Når det snakkes om matberedskap generelt i samfunnet, så dreier det seg mest om selvforsyningsgrad, og at vi må ha et rikelig frø- og kornlager. Myndighetene har de senere år også vært flinke til å gi råd til private husholdninger om mat- og drikkeberedskap. Så glemmer man litt det som har med de offentlige kjøkken å gj
Gå til medietHan legger til at de fleste store kjøkken har en viss beredskap. Men per dags dato foreligger det ingen nasjonale råd eller retningslinjer for matberedskap på storkjøkken.
INSTITUSJONER LITT GLEMT
Når det snakkes om matberedskap generelt i samfunnet, så dreier det seg mest om selvforsyningsgrad, og at vi må ha et rikelig frø- og kornlager. Myndighetene har de senere år også vært flinke til å gi råd til private husholdninger om mat- og drikkeberedskap. Så glemmer man litt det som har med de offentlige kjøkken å gj