AddToAny

Mange snuser på mulighetene i PSD2

Mange snuser på mulighetene i PSD2
Det er ikke bare selskaper i finansbransjen som har nytte av PSD2. Hvis bankene ikke er proaktive og tar i bruk mulighetene PSD2 gir, vil andre ta kontakten mot kundene.
Tekst og foto: Sjur Anda

Foreløpig har ikke PSD2 ført til noen revolusjon i bankbransjen. Men hos Nets er de overbevist om at mye vil skje i løpet av et års tid.

- Foreløpig sitter de aller fleste på gjerdet. Det er få som har gjort noe særlig ennå, men på et eller annet tidspunkt begynner det å bevege seg. Hvis bankene ikke setter fart, er det andre som vil utnytte mulighetene i regelverket, sier i Georg Olav Ramstad som er Nets fremste ekspert på Open Banking.

Nets har utviklet en API-plattform for kommunikasjon mellom ulike parter. Flere banker har tatt denne i bruk for følge opp PSD2-regelverket som trådte i kraft i høst. L ikevel er det et stykke igjen før alt er på plass.

- Vi har vært klar, men mange av bankene var det ikke. Det har vært mye jobbing med API - ene i etterkant av 14. september. Jeg vil tro det norske markedet er på stell nærmere jul. I vår løsning får du i dag knyttet deg opp til mer enn 135 banker i Norge. Vår strategi er å dekke alle bankene i Norden, sier Ramstad.

Vi vil se mye innovasjon og nye tjenester ingen har tenkt på

IKKE BARE BANKER

PSD2 åpner for at andre enn banker også får tilgang til kundenes konti og betalingsinfo

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

For to år siden hadde Hege Miriam Østby en svært tøff periode. Hun visste at hun hadde gode kolleger, men den støtten hun fikk var helt unik.
Finansfokus 27.03.2020
I disse krisetider opplever saksbehandlere i inkassobransjen at det er viktig og godt å ta seg ekstra tid med bekymrede skyldnere. Folk med betalingsproblemer oppfordres sterkt til å ta kontakt.
Finansfokus 26.03.2020
Ingen ansatte mister jobben eller må bytte arbeidsplass hvis fusjonen mellom Hønefoss Sparebank og Skue Sparebank blir vedtatt. Den fusjonerte banken vil få 90 ansatte fordelt på 11 kontorer og en forretningskapital på 16 milliarder kroner.
Finansfokus 25.03.2020
- Jeg synes de ansatte tar utfordringen med korona-situasjonen utrolig bra. V i møter kundene med en ja-holdning og er på tilbudssiden, men det er selvsagt krevende tider for oss alle, sier hovedtillitsvalgt Jo Morten Aunet i Grong Sparebank.
Finansfokus 23.03.2020
Hos Lindorff får de ansatte nå mulighet til å forskyve arbeidstiden. Hensikten er at ansatte enklere skal kunne kombinere hjemmekontor og å ha barn hjemme.
Finansfokus 20.03.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt