AddToAny

Lowell ansetter, inkasso kutter antall ansatte

Inkassobransjen i Norge fusjonerer og reduserer antall ansatte. Lowell er en av aktørene som bryter trenden. Økt antall spesialister har bidratt til et betydelig løft i bemanningen det seneste året.
- I tillegg til økt volum, har en andel innleide medarbeidere gått over i fast stilling. Det har også vært en økning i antall spesialistroller innenfor vårt Operations-område. Summen av disse ansettelsene gjør oss godt rustet til å håndtere henvendelsene fra både klienter og sluttkunder på en god måte, sier administrerende direktør Geir Inge Skålevik i Lowell Norge til Finansfokus.

Det har vært en økning i antall spesialistroller innenfor Operations-området

Geir Inge Skålevik, Lowell

Han fremholder at en kombinasjon av økt omsetning, økt antall saker, samt generell økning i antall henvendelser de siste årene, har resultert i behov for å forsterke bemanningen. I 2019 var det 139 ansatte i selskapet. I 2020 fusjonerte Lowell med Solvencia, noe som ga en viss vekst. I november i år har selskapet 213 medarbeidere.

Vil du ha ukens nyheter levert rett i innboksen? Abonner på nyhetsbrev fra Finansfokus.

- Vi har spesialiserte team innenfor de ulike sektorene vi opererer i, som daglig er i tett dialog med både skyldnere og klienter. Vi er nå det tredje største kreditthåndteringsselskapet i Norge. Vi ser fortsatt et stort potensial for vekst, og har klare ambisjoner om å lykkes med det, sier Skålevik.

FÆRRE ANSATTE

Norsk inkasso og kreditthåndtering hadde i fjor en betydelig reduksjon i antall ansatte, og trenden har fortsatt i de første ni månedene av 2022 (se tabell). De to klart største i bransjen, Intrum og Kredinor, hadde henholdsvis 128 og 52 færre ansatte ved utgangen av september i år enn tolv måneder tidligere. Lowell har på sin side økt bemanningen med 31 i samme tidsrom.

Da pandemien traff Norge i mars 2020, var Lowell i gang med å planlegge flytting til nye moderne lokaler hvor man allerede hadde lagt opp til en hybrid arbeidsmodell med en betydelig grad av bruk av hjemmekontor.

NYE LEVEREGLER: Våre «Leveregler» er med på å sette retning for hvordan vi vil ha det sammen i hverdagen, sier hovedtillitsvalgt Sølvi Sæves i Lowell

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Dei som forvaltar den norske oljeformuen, må kjenne seg så trygge at dei vågar å ta risiko - også når marknadene rasar, meiner Iselin Sommereng og Anders Meland i Oljefondet.
Finansfokus 27.01.2023
Nordea opplever en voldsom økning i antall svindelsaker. Fra 2020 til 2022 har antall svindelsaker nesten blitt doblet. Ulike former for phishing utgjorde 60 prosent av alle bekreftede svindelsaker.
Finansfokus 25.01.2023
- Det er uheldig at menn i frontfinans får høyere bonus enn kvinner. Derfor er det viktig å gå bak tallene og forstå hvorfor det er slik, sier Therese Høyer Grimstad, ny arbeidslivsdirektør i Finans Norge.
Finansfokus 23.01.2023
- De ansatte i Kredinor er sjokkerte og lei seg for det de har fått vite i dag. Dette skaper nødvendigvis uro og det har vi stor forståelse for. Det skriver hovedtillitsvalgt Grethe Dehli i en epost til Finansfokus.
Finansfokus 18.01.2023
På grunn av nedgang i salærsatsene, færre inkassosaker og endring av strategi avvikler Kredinor fire kontorer i Kristiansand, Kristiansund, Bergen og Hamar. Totalt mister 59 medarbeidere sitt ansettelsesforhold i 2023.
Finansfokus 18.01.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt