AddToAny

LO og Ap: Fritt skolevalg bare fritt for de skoleflinke

LO og Arbeiderpartiet går ut i en felles front mot fritt skolevalg. Og får full støtte fra Senterpartiet.
STJØRDAL: LO-leder Hans-Christian Gabrielsen og fylkesordfører for Arbeiderpartiet, Tore O. Sandvik, advarte begge i valgkampen mot regjeringens ønsker om å gå bort fra nærskoleprinsippet i den videregående skolen, med klar adresse til Senterpartiet som truer med å gå til Høyre etter høstens fylkestingsvalg i Trøndelag.
Fritt skolevalg vil ramme skoletilbudet i distriktene, mener de to.
- Fritt skolevalg er fritt bare for de som har gode teorikarakterer. Det vi har innført, er retten til å gå på din egen nærskole uavhengig av hva slags karakterer du har, fordi det er så viktig å få alle gjennom skoleløpet. Dette er et fritt skolevalg som Høyre nå vil pålegge oss fra et kontor i Oslo og av en statsråd fra Bærum. Det bryter inn i den modellen vi har valgt i Trøndelag. Vi har valgt en modell der vi har skolene spredt over hele fylket, sier Tore O. Sandvik, fylkesordfører i Trøndelag, til FriFagbevegelse.

- Misvisende begrep
Trøndelag fylke bruker mye penger på å opprettholde videregående skoletilbud i distriktene.
- Problemet er at hvis det reiser noen få elever fra skolen, river du grunnlaget vekk for skoletilbudet. Først ryker et tilbud. Har du ikke tilbudet flytter enda flere fordi du ikke har tilbudet. Til slutt er det ikke nok elever til å opprettholde skolen, legger han til.
- Du vil få A- og B-skoler. Og det har Oslo erfart. Det er ba
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra I skolen

6435 elever i videregående opplæring sluttet i løpet av skoleåret 2018-2019. Det er langt flere elever som slutter på yrkesfag enn på studieforberedende.
I skolen 09.11.2019
Stigeråsen skole i Skien i Telemark er kåret til vinner av Dronning Sonjas skolepris for likeverd og inkludering 2019. Til sammen var 15 skoler nominert til prisen.
I skolen 09.11.2019
Det er på høy tid at prosessen med utforming av skolestrukturen får et konstruktivt fortegn, skriver Bjørnulf Schanche om det pågående arbeidet med skolestruktur for videregående skoler i Nordland.
I skolen 09.11.2019
Kanskje det er på tide å diskutere bruken av haustferie?" Margret Hagerup, stortingsrepresentant (H) (NRK).
I skolen 09.11.2019
Kjedsomhet kan føre til frafall, ifølge forskningsprosjektet Se videre ved Læringsmiljøsenteret ved Universitetet i Stavanger.
I skolen 09.11.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt