AddToAny

Lindorff-sjefen ser frem til lovendring

Lavere salærer, strengere etiske retningslinjer og mer brukervennlighet er noen av endringene Lindorffs administrerende direktør Siv Hjellegjerde Martinsen forventer seg av den nye inkassoloven.
Tellef Øgrim Foto: Chaitra Achary

Allerede i løpet av 2020 regner hun med at de nye lovreglene er vedtatt av Stortinget. Går det som hun, og andre i bransjen, forventer, kommer endringene blant annet til å gå ut over lønnsomheten, føre til høyere krav til medarbeider n e og gjøre terskelen for nyetablering i bransjen høyere.

- Dette er en brytningstid for inkassobransjen. Vi kan spille en mye viktigere rolle i samfunnet enn vi gjør i dag, men da må tilliten til bransjen styrkes, sier H j ellegjerde Martinsen.

MÅ STYRKE TILLITEN

Hun ønsker de forventede endringene i inkassoloven velkommen og tror at bransjen kan bruke dem til å oppnå styrket tillit i samfunnet.

- Bransjen er viktig for at kredittmarkedet skal fungere godt både for de m som gir lån, og de m s om tar opp lån. Dette samfunnsansvaret må vi røkte gjennom økt tillit.

Hun understreker at tillit, både hos låntaker og långiver, til at markedet fungerer, og til at selskaper som det hun leder, er både kompetent, etisk og forbrukervennlig.

- Jeg får ikke skyldnerne til å ringe meg hvis vi ikke har et godt rykte på oss utad, og hvis folk ikke har tillit til at vi vil hjelpe, sier hun.

Lindorff inngår mellom 700 og 800 avtaler hver dag med personer om utsatt betaling.

- Det kan du ikke gjøre uten at du forstår skyldners situasjon, du må ha litt jus-bakgrunn, du må vite hva du snakker om. Dette er personer i en sårbar situasjon. Etikk er svært viktig. Alle skal behandles på en ordentlig måte, og da må du ha kompetanse om det du holder på med.

BRUKERVENNLIG INKASSO

Etter at Justisdepartementet ved nyttår har mottatt vurderingene fra ekspertgruppen som har vært i arbeid et års tid, håper hun at det raskt utarbeides et lovforslag som Stortinget kan få vedtatt innen 202

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

- Hverdagen for lokale sparebanker er tøff, men tror jeg fortsatt på lokal tilstedeværelse og å møte kunden ansikt til ansikt, sier Knut-Arne Kjustad.
Finansfokus 28.02.2020
Tall fra Nets og Vipps AS viser at i januar ble det gjennomført 163,5 millioner kortkjøp, en vekst på 4 prosent i forhold til januar 2019.
Finansfokus 26.02.2020
De største bankene i Sverige, Finland og Danmark samarbeider om å utvikle en helt ny infrastruktur for straksbetaling over landegrensene. Uten Norge. Betalingsplattformen skal stå klar i 2021.
Finansfokus 24.02.2020
Sammen med en kollega åpnet Mona Henjesand i KLP et pensjonskurs for 120 deltakere med å fremføre en selvskrevet sang.
Finansfokus 21.02.2020
Ansatte og tillitsvalgte i Sbanken fortviler over at 25 må gå i finansbedriften. K raftig vekst de siste årene har ikke gitt ønsket effekt på bankens bunnlinje.
Finansfokus 19.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt