AddToAny

Kutter en bankfilial på Gardermoen

I en pågående anbudskonkurranse for banktjenester på norske flyplasser, kutter Avinor fra to til en bankfilial på Gardermoen. Begrunnelsen er utviklingen i markedet.
Jørn-Arne Tomasgard

Kommunikasjonssjef i Avinor, Joachim Westher Andersen, bekrefter at de har kuttet til en filial på Gardermoen når de har invitert banker til å gi tilbud på drift av banktjenestene i årene fremover. Konkurransen hadde frist 17. januar og er planlagt ferdigstilt i mars.

REDUSERT TILBUD: Kommunikasjonssjef i Avinor, Joachim Westher Andersen, bekrefter at banktilbudet på Gardermoen blir redusert i den pågående anbudskonkurransen. Han begrunner det med markedsutviklingen. (Foto: Avinor/CatchLight Fotostudio)

- Hovedendringen er at vi har én filial på Oslo lufthavn i nåværende anbud og ikke to filialer som det har vært i tidligere konkurranser, skriver Westher Andersen i en e-post.

- Totalt sett vil det være mer kostnadseffektivt å ha en og ikke to bankfilialer, basert på utviklingen fra markedet den senere tiden. Dette er også i tråd med bankvirksomheten ellers, melder kommunikasjonssjefen videre.

INGEN KOMMENTAR

Det er DNB som i dag har banktjenestene på Gardermoen, en avtale de har hatt mer enn ti år. De har hatt filial ved ankomst og avgang. Divisjonsdirektør Petter Orning i DNB har avslått å kommentere den pågående anbudskonkurransen før resultatet foreligger. Avinor har avslått forespørsel om innsyn i søkerlisten med begrunnelse i offentlighetsloven og at de ikke plikter å oppgi søkere i en pågående anbudsprosess. De er således ikke avklart om reduksjonen i tilbud har gjort det mindre attraktivt å søke på det som har vært en attraktiv virksomhet for banknæringen.

INGEN KOMMENTAR: Divisjonsdirektør Petter Orning i DNB vil ikke

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

De norske kryptobørsene Firi og NBX jobber for å gjøre kryptohandel enkelt og tilgjengelig for folk flest. I fremtiden ser de for seg økende bransjeglidning og et økende samarbeid mellom tradisjonell finans og kryptoøkonomien.
Finansfokus 16.05.2022
- Jeg opplever mye mer svindel på nett og annen økonomisk kriminalitet, enn da jeg begynte i banken for 12 år siden, forteller Catherine Svidal, ny tillitsvalgt i SpareBank 1 Hallingdal Valdres.
Finansfokus 13.05.2022
Den etablerte finansnæringen i Norge er nysgjerrige på blokkjeder og kryptoøkonomi, men usikre på hvor nytteverdien ligger. Fem år etter den forrige hypen innen blokkjedeteknologi sitter tradisjonelle finansaktører fortsatt på gjerdet.
Finansfokus 13.05.2022
Nå skjerpes kampen om å bli de ansattes representanter i bedriftenes styrer. Fagforbundet har fått plass ved styrebordet i DNB, mens Tekna beholder sin styreplass i Sparebanken Vest.
Finansfokus 12.05.2022
Noe skjer med likestillingen i sparebankene. Tall fra 2021 viser at det er 189 kvinner i bankledelsen, mot 449 menn. I 2003 var det 69 kvinner mot 445 menn. I dag jobber det flere kvinner enn menn i sparebankene.
Finansfokus 11.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt