AddToAny

Kutt til 400 politistudenter vedtatt i Stortinget: - Den verste hundreårsgaven de kunne få

Forslaget om å opprettholde dagens studentantall ved Politihøgskolen fikk støtte fra alle opposisjonspartiene, men ble nedstemt av regjeringspartienes flertall.
I går stemte Stortinget over regjeringens forslag til statsbudsjett på justisfeltet, og dermed også over forslaget om å kutte antallet politistudenter til 400 studenter neste år.

Regjeringen fikk flertall for sitt forslag, som dermed betyr at Politihøgskolens studieplasser reduseres med omkring 150 studieplasser ved studiestedet i Oslo.

Lene Vågslid (Ap), leder av justiskomiteen i Stortinget, menern resultatet er trist.

- Det er en radbrekking av Politihøgskolen i Oslo, og jeg mener det er den verste hundreårsgaven de kunne få, sier Vågslid, og referer til at Politihøgskolen blir hundre år neste år.

- Vi mener det er veldig spesielt å kutte i opptaket til Politihøgskolen uten at vi har fått en ordentlig bemanningsutredning i politiet, sier hun.

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV foreslo en slik utredning, men forslaget nedstemt under gårsdagens behandling av statsbudsjettet.

Fo

Les mer

Flere saker fra Politiforum

Tom Trondsen, seksjonsleder for grensekontrollen, har alltid brukt fjellet til å ventilere og reflektere. Det har han også gjort i år.
Politiforum 02.08.2020
I politireformen er premisset at endring skal styres ovenfra og ned for å oppnå helt bestemte gitte målsettinger. Det er en meget krevende øvelse og erfaringene med denne type prosesser er at de ofte ikke leverer som forventet.
Politiforum 02.08.2020
Arthur Omres mesterverk «Flukten» fra 1936 er meget lesverdig, men ikke så kjent i dag.
Politiforum 01.08.2020
Ap, Senterpartiet og SV vender tommelen ned for regjeringens forslag om at private kan overta flere politioppgaver. Frp er også tydelige på at de er et opposisjonsparti, og at de ikke nødvendigvis vil støtte regjeringen.
Politiforum 31.07.2020
En ansatt i politiet ble etterforsket av Spesialenheten og tidligere samboer og kollega ble innkalt som vitne i saken. Spesialenheten tok ikke hensyn til straffeprosessloven § 122 annet ledd om fritak fra vitneplikten.
Politiforum 31.07.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt