AddToAny

Kulturvalg: Sjekklista du kan ta med til politikerne i kommunen din

Oppfyller kommunen din kravene som er nedfelt i Kulturloven? Norsk Kulturforum har lagd en sjekkliste for å sette kultur på agendaen under valgkampen.
Mandag 9. september er det kommunestyre- og fylkestingsvalg. Både fylker og kommuner har et offentlig ansvar for kulturlivet. Kravene til hva som skal være på plass for et godt lokalt kulturliv er nedfelt i Kulturloven. Men veit du egentlig hva som står der?

Norsk Kulturforum er en interesse- og kompetanseorganisasjon for den lokale kultursektoren. De har utarbeidet ti spørsmål du bør stille til din kommune og ditt fylke. Om alle ti punktene er oppfylt, oppfyller også ditt distrikt kravene i Kulturloven. Og hvis ikke, er det kanskje på tide å sende noen utfordringer til politikerne som stiller til valg?

Her er sjekklista:

1. Har vi en aktiv og planlagt kulturpolitikk?

For å skape et godt lokalt kulturliv må kommunen og fylkeskommunen ha en aktivt utformet kulturpolitikk gjennom regional og lokal kulturplanleg

Les mer

Flere saker fra Musikkultur

Skoleåret er i gang. Musikk, dans og dramalinjene har en svak nedgang i søkertallet fra i fjor. Og fortsatt er rundt 70 prosent av søkerne jenter.
Musikkultur 22.08.2019
Regjeringen vil styrke de praktiske og estetiske fagene. Kompetanseheving av lærere og et tettere samarbeid mellom skole og kulturskole, er noen av tiltakene for å få det til.
Musikkultur 21.08.2019
For første gang har forskere dokumentert at hjernene til musikkterapeut og pasient synkroniseres under behandling.
Musikkultur 19.08.2019
- Kunsten er en motstemme i en tid da den politiske diskusjonen preges av forenklinger og svarthvite sannheter, mener Kristin Danielsen, direktør i Kulturrådet.
Musikkultur 15.08.2019
For første gang er klimaaspektet inkludert i Kulturrådets retningslinjer. Dette er noe av det som er nytt når støtteordningen for musikere og musikkensembler endres.
Musikkultur 14.08.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt