Kjøkkenskriveren
12.06.2018
Institusjonskokker liker å konkurrere og i tiden framover byr det seg flere anledninger til å teste konkurranseinstinktet, både for etablerte kokker i bransjen og lærlinger.
Dette skjer i regi av Norges Kokkemesteres Landsforening. Er NM i institusjonskokkfaget - lag skjøvet ut på sidelinjen?
Landsmøtet i Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) vedtok i vår å etablere et nytt kokkelandslag. Under fanen Community Catering ønsker NKL å skape en arena for personalrestauranter, kantiner, institusjon og catering. Målet er at laget oppnevnes i 2018, og skal jobbe mot den internasjonale konkurransen IKA Culinary Olympics i Stuttgart i 2020.
INSPIRASJON OG STOLTHET
Espen A. Wasenius, daglig leder i Norges Kokkemesteres Landsforening sier at ideen kom i forbindelse med NM i kantine, som ble arrangert for første gang i fjor. Nå håper NKL at etableringen av et Community Catering Kokkelandslag for denne delen av bransjen vil inspirere og øke stoltheten blant kokker i dette segmentet - noe som igjen vil bidra til rekruttering til restaurant- og matfag i videregående skole.
Community Catering Kokkelandslaget vil bestå av seks personer; Manager, kaptein, to kokker og to hjelpere. Søknadsfristen er allerede 20. juni og det er en rekke krav som må oppfylles for å kunne søke om opptak. Det viktigste er at alle søkere må ha fagbrev som kokk, institusjonskokk og konditor. I tillegg kreves det at søkerne er medlemmer av NKLs lokale laug.
- Det er stor interesse
Gå til medietLandsmøtet i Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) vedtok i vår å etablere et nytt kokkelandslag. Under fanen Community Catering ønsker NKL å skape en arena for personalrestauranter, kantiner, institusjon og catering. Målet er at laget oppnevnes i 2018, og skal jobbe mot den internasjonale konkurransen IKA Culinary Olympics i Stuttgart i 2020.
INSPIRASJON OG STOLTHET
Espen A. Wasenius, daglig leder i Norges Kokkemesteres Landsforening sier at ideen kom i forbindelse med NM i kantine, som ble arrangert for første gang i fjor. Nå håper NKL at etableringen av et Community Catering Kokkelandslag for denne delen av bransjen vil inspirere og øke stoltheten blant kokker i dette segmentet - noe som igjen vil bidra til rekruttering til restaurant- og matfag i videregående skole.
Community Catering Kokkelandslaget vil bestå av seks personer; Manager, kaptein, to kokker og to hjelpere. Søknadsfristen er allerede 20. juni og det er en rekke krav som må oppfylles for å kunne søke om opptak. Det viktigste er at alle søkere må ha fagbrev som kokk, institusjonskokk og konditor. I tillegg kreves det at søkerne er medlemmer av NKLs lokale laug.
- Det er stor interesse


































































































