AddToAny

KONKURRANSER SKAL GI ET LØFT TIL BRANSJEN

KONKURRANSER SKAL GI ET LØFT TIL BRANSJEN
Institusjonskokker liker å konkurrere og i tiden framover byr det seg flere anledninger til å teste konkurranseinstinktet, både for etablerte kokker i bransjen og lærlinger.
Dette skjer i regi av Norges Kokkemesteres Landsforening. Er NM i institusjonskokkfaget - lag skjøvet ut på sidelinjen?
Landsmøtet i Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) vedtok i vår å etablere et nytt kokkelandslag. Under fanen Community Catering ønsker NKL å skape en arena for personalrestauranter, kantiner, institusjon og catering. Målet er at laget oppnevnes i 2018, og skal jobbe mot den internasjonale konkurransen IKA Culinary Olympics i Stuttgart i 2020.

INSPIRASJON OG STOLTHET
Espen A. Wasenius, daglig leder i Norges Kokkemesteres Landsforening sier at ideen kom i forbindelse med NM i kantine, som ble arrangert for første gang i fjor. Nå håper NKL at etableringen av et Community Catering Kokkelandslag for denne delen av bransjen vil inspirere og øke stoltheten blant kokker i dette segmentet - noe som igjen vil bidra til rekruttering til restaurant- og matfag i videregående skole.
Community Catering Kokkelandslaget vil bestå av seks personer; Manager, kaptein, to kokker og to hjelpere. Søknadsfristen er allerede 20. juni og det er en rekke krav som må oppfylles for å kunne søke om opptak. Det viktigste er at alle søkere må ha fagbrev som kokk, institusjonskokk og konditor. I tillegg kreves det at søkerne er medlemmer av NKLs lokale laug.
- Det er stor interesse
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

God folkehelse er ikke bare en verdi i seg selv - det er samfunnets viktigste beredskap. Når kriser rammer, står en befolkning med god fysisk og psykisk helse stødigere.
Kjøkkenskriveren 30.10.2025
En ny undersøkelse fra facility management-selskapet Toma viser at 2 av 10 nordmenn ofte kaster mat hjemme.
Kjøkkenskriveren 30.10.2025
Det var mye som sto på programmet da Kost- og ernæringsforbundets fylkesledere og landsstyret hadde sin årlige samling i september. I år var den lagt til Oslo.
Kjøkkenskriveren 30.10.2025
Hvem har egentlig ansvaret når maten skal sendes ut til hjemmeboende? Mange kommuner bruker frivillige og private biler, andre har egne sjåfører og kjøretøy. Mattilsynet minner om at reglene for matsikkerhet er de samme, uansett hvem som leverer.
Kjøkkenskriveren 30.10.2025
Middag levert hjem kan være en hjelp på veien for å bidra til at eldre klarer seg selv, og i Lillestrøm kommune er dette en lavterskel-tjeneste som ikke krever vedtak fra kommunen.
Kjøkkenskriveren 30.10.2025

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt