AddToAny

Ikke bare street smart

Ikke bare street smart
Vinnerne av NM i økonomi 2017 Man kommer langt på vei med å være street smart. Kombinerer man det med å være book smart, finner man vinnerformelen.
Dette har Maria Meland (24) og Erik Forseth (25) fra Handelshøyskolen NTNU gjort da de stakk av med førsteplassen i NM i økonomi i år.

- På en måte er det jo litt ironisk, fordi man må være book smart for å vinne denne konkurransen. På en annen side så er det viktig å kunne tenke litt utover det man lærer på skolen også, sier begge.

Gjennom fem års studier i finans har de hele tiden vært bevisst på hvordan de skulle forberede seg best mulig til arbeidslivet. De har hatt en mentor som har forberedt dem på arbeidslivet, og de har engasjert seg utenfor studiene.

I tillegg til å være aktiv med foreningsarbeid har Maria også fått tid til sin store lidenskap, å reise. Turene har blitt til en reiseblogg som absolutt skal satses på videre. Målet er å besøke alle land.

Erik har hatt deltidsjobb i Danske Bank ved siden av studiene, når det ikke går i trening og lidenskapen fotball.

- En del tid har det blitt på Fantasy Premier League, spesielt Liverpool FC og RBK. Jeg må få med meg alt av kamper når disse er med, sier Erik.

Laget Streetsmart fra NTNU Handelshøyskolen vant det landsomfattende norgesmesterskapet NM i økonomi i mars i år. De vant blant over 500 påmeldte lag bestående av økonomistudenter som har vært gjennom tre nåløyer for å komme blant de ti finalelagene som til slutt kjempet om førsteplassen.

- Dette året var vi skikkelig gira, vi ville avslutte studiene med stil, sier Erik og Maria.

Med seg på laget hadde de også Per Alfsen (26), som ikke var til stede under finalen. Alle tre går siste året på Handelshøyskolen NTNU og kan starte i ny jobb rett etter studiene. De har alle fått jobb før de er ferdig uteksaminert.

Maria flytter til Oslo for å jobbe i PwC. Erik forblir i Trondheim og begynner i Sparebank 1 - Regnskapshuset SMN.

Dette er femte året på rad at studenter får vist hva de kan, og testet seg mot reelle bedrifter. Fagsjef Joakim Østbye i Econa sier at dette en test på hva studentene virkelig kan.

- Studentene må løse en casekonkurranse som ligner veldig på det de blir stilt overfor i en reell jobbsituasjon. Det å analysere ulike sider ved et initiativ, å komme med nye og begrunnede ideer og å være innovativ er ofte krav i studentenes første jobb, sier fagsjef Joakim Østbye i Econa.

Vinnerlaget 2017: Maria Meland (24) og Erik Forseth (25) fra Handelshøyskolen NTNU.

Gå til mediet

Flere saker fra Magma

Løpingen startet med tvang, men i dag jogger Julie Brodtkorb for å takle et hektisk liv som firebarnsmor, administrerende direktør i Maskinentreprenørenes Forbund og viktige styreverv.
Magma 09.06.2020
Hva er varsling i arbeidslivet? Med varsling menes at en arbeidstaker melder fra om kritikkverdige forhold på egen arbeidsplass. Både for samfunnet og den virksomheten arbeidstakeren arbeider i, er det viktig at arbeidstakeren melder fra.
Magma 09.06.2020
Stereotypen på økonomistudenter har lenge vært en ung, mannlig blåruss fra Oslo vest. Dette er en beskrivelse som de færreste økonomistudenter i dag kjenner seg igjen i, og som heller ikke reflekterer virkeligheten.
Magma 09.06.2020
Likestilte holdninger - ulike betingelser Studier viser at det fortsatt eksisterer et lønns- og karrieregap i Norge der menn tjener mer enn kvinner og har stillinger på høyere nivå.
Magma 09.06.2020
Ønsker du deg en lønnsom bedrift med god verdiskaping? Ønsker du også høy innovasjonstakt? Vel, da er det korte, men også vanskelige, svaret: Søk mangfold i alle ledd av virksomheten din.
Magma 09.06.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt