AddToAny

If vil kutte sykefraværet

If vil kutte sykefraværet
If har et sykefravær på 4,69 prosent. Det er blant det høyeste i bransjen. Nå er tillitsvalgte, verneombud og ledelsen enige om en ny IA-avtale for å få ned sykefraværet.
Tekst og foto: Sjur Anda

GRAN: Vårsola står inn gjennom vinduene på Hotell Hadeland, men det er fremdeles lenge til snøen er helt borte og det grønne slår gjennom. Men nå blir det en ny vår i sykefraværsarbeidet hos If Skadeforsikring NUF. Sykefraværet skal ned med ti prosent og frafallet fra arbeidslivet skal reduseres. I tillegg skal selskapet jobbe med kontinuerlig kompetanseutvikling av sine ansatte.

- Sykefraværet er veldig høyt, særlig i de store kundesentrene. Årsakene er sammensatt, men vi må ta tak sammen for å få redusert sykefraværet, sier Inger Lise Valbrek, som er hovedverneombud og medlem av IA-utvalg i If. Utvalget består av Lise Valbrek, Per-Erik Høsøien, Karin B. Natvik og Johan Pettersen.

ALLE HAR ANSVAR

Hun er tydelig på at ansvaret for å få ned sykefraværet ligger i hele organisasjonen.

- Vi ansatte har et ansvar for å si fra om ting som ikke fungerer og som vil kunne lede til at folk sliter eller at trivselen reduseres. Ved å skape en god arbeidsplass bidrar vi til lavere sykefravær, sier hun, men påpeker at god ledelse og gode systemer er veldig viktig.

- Lederne må være tilstede og kjenne sine medarbeidere og ta tak der det er ut

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Grete Elin Gaulen fikk mulighet til å reise til India for å lære ny kultur og nye kollegaer å kjenne. Det ble en fin opplevelse å bli kjent med sourcingpartnere og deres arbeidshverdag på andre siden av jordkloden.
Finansfokus 16.08.2019
Nordmenn har over 7000 milliarder av formuen sin plassert i bolig. Kun omkring 170 milliarder i fond eller aksjer. Hvorfor er det slik, var spørsmålet som ble stilt på et arrangement under Arendalsuka.
Finansfokus 15.08.2019
Som summer interns i DNB får Jon Ludvik Dæhlie Rosenberg og Katharina Palm større utfordringer i sommerjobben enn de fleste.
Finansfokus 14.08.2019
Det går en lun tråd gjennom hele DNB. Siden i fjor vår har ansatte fra hele landet strikket etter arbeidstid. Gjennom Amandaprosjektet fordeles strikkeproduktene ut til alle landets nyfødtintensivavdelinger.
Finansfokus 13.08.2019
- Arbeidsgiver må ha beslutningsrett når det gjelder plassering av den daglige og ukentlige arbeidstiden, men arbeidstiden skal selvfølgelig drøftes med de tillitsvalgte, sier arbeidslivsdirektør Run a Opdal Kerr i Finans Norge.
Finansfokus 12.08.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt