AddToAny

If vil kutte sykefraværet

If vil kutte sykefraværet
If har et sykefravær på 4,69 prosent. Det er blant det høyeste i bransjen. Nå er tillitsvalgte, verneombud og ledelsen enige om en ny IA-avtale for å få ned sykefraværet.
Tekst og foto: Sjur Anda

GRAN: Vårsola står inn gjennom vinduene på Hotell Hadeland, men det er fremdeles lenge til snøen er helt borte og det grønne slår gjennom. Men nå blir det en ny vår i sykefraværsarbeidet hos If Skadeforsikring NUF. Sykefraværet skal ned med ti prosent og frafallet fra arbeidslivet skal reduseres. I tillegg skal selskapet jobbe med kontinuerlig kompetanseutvikling av sine ansatte.

- Sykefraværet er veldig høyt, særlig i de store kundesentrene. Årsakene er sammensatt, men vi må ta tak sammen for å få redusert sykefraværet, sier Inger Lise Valbrek, som er hovedverneombud og medlem av IA-utvalg i If. Utvalget består av Lise Valbrek, Per-Erik Høsøien, Karin B. Natvik og Johan Pettersen.

ALLE HAR ANSVAR

Hun er tydelig på at ansvaret for å få ned sykefraværet ligger i hele organisasjonen.

- Vi ansatte har et ansvar for å si fra om ting som ikke fungerer og som vil kunne lede til at folk sliter eller at trivselen reduseres. Ved å skape en god arbeidsplass bidrar vi til lavere sykefravær, sier hun, men påpeker at god ledelse og gode systemer er veldig viktig.

- Lederne må være tilstede og kjenne sine medarbeidere og ta tak der det er ut

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Like krav, men ulike betingelser er mye av grunnen til at kvinner er betydelig underrepresentert i ledende stillinger i finansbransjen.
article_web Finansfokus 16.05.2019
I serien min normalarbeidsdag har vi i dag kommet til Marie Heieren, hovedtillitsvalgt i Sparebanken Sogn og Fjordane. Hun bruker fremdeles kontanter, men fremst i en veldig spesiell anledning.
article_web Finansfokus 15.05.2019
SBanken er beste finansforetak, både på Rep Tracks omdømmemåling og i Norsk kundebarometer. - Det viser at god kundeservice ikke trenger å være ansikt til ansikt, sier Sarah Mjåtvedt.
article_web Finansfokus 13.05.2019
Hver fredag publiserer vi en spalte om folk i bransjens arbeidsdag. I dag er turen kommet til Dag Inge Lund som blir inspirert av sine barn og av å prøve nye ting.
article_web Finansfokus 10.05.2019
Styrene i Flekkefjord Sparebank og Kvinesdal Sparebank har besluttet å innlede forhandlinger med sikte på en fusjon av de to bankene.
article_web Finansfokus 09.05.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt