AddToAny

I India er korona et våpen

I India er korona blitt et våpen
I India brukes viruset som et våpen i statlig og sivil kamp mot muslimer og andre religiøse minoriteter.
Av Ina Ilkama, stipendiat UiO

Koronakrisen har store økonomiske og sosiologiske ringvirkninger i India, og rammer ikke minst de mange som lever under og omkring fattigdomsgrensen. Nedstengningen av landet, en lockdown som ble annonsert med kun få timers varsel den 24. mars, har per dags dato blitt forlenget til slutten av mai.

Som vi har sett i Norge tilpasset også indiske religiøse miljøer seg tidlig, og innførte publikumsrestriksjoner ved religiøse forsamlinger og live streaming av seremonier som alternativer til fysisk oppmøte.

Bølge av muslimhets

Men viruset har ikke bare praktiske og økonomiske konsekvenser; det har også ført til at religiøse spenninger eskalerer. De siste par månedene har India sett en ny bølge av muslimhets og stigmatisering som følge av koronaviruset, med målrettede voldelige angrep og konspirasjonsteorier i sosiale medier.

Som Vårt Land skriver, har India denne våren tatt steget til toppen av listen over land med mest alvorlige brudd på religionsfrihet ifølge USAs kommisjon for internasjonal religiøs frihet (USCIRF) sin årlige rapport. India er her i selskap med land som Kina, Nord-Korea, Iran og Pakistan.

Statlig diskriminering

Muslimhets og diskriminering av religiøse minoriteter har økt i India under den hindunasjonalistiske regjeringen til statsminister Narendra Modi som kom til makten med sitt parti BJP (Bharatiya Janati Party) i 2014 og ble gjenvalgt i mai 2019. Også vold mot kristne h

Les mer

Flere saker fra Religioner.no

Det knyter seg alltid i magen når jeg hører spørsmålet om hvorvidt universet kan være en «tilfeldighet». Eller om Big Bang kan ha vært en «tilfeldighet»? Eller om multiverset er en «tilfeldighet»? Er det et meningsfullt spørsmål?
Religioner.no 14.05.2020
Debatten om de mindreårige i Moria-leiren på Lesbos er basert på empati. Empati med de svakeste er viktig. Men er empati egnet som moralsk kompass?
Religioner.no 27.04.2020
Hvor gammelt er fenomenet religion? Hør hva religionsorakelet Håkon Naasen Tandberg har å si om det.
Religioner.no 14.04.2020
Denne påsken trenger vi virkelig et håp som er mer enn hytta, skriver Bjørn Are Davidsen.
Religioner.no 09.04.2020
Dersom det stemmer at stor lidelse avler god kunst, bør pestutbrudd ha vært berikende for kunsthistorien. Hvorvidt det er tilfelle kan du selv bedømme i denne føljetongen om pest og religion i kunstens verden.
Religioner.no 09.04.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt