AddToAny

Hva vil metaverset bety for bankene?

Har du hørt om metaverset? Kanskje er du usikker på hva det er og om det er noe du må forholde deg til? Eller er du en tech-nerd som har full kontroll og allerede vandrer rundt i Sandbox med en kul avatar?
ANALYSE: Var det siste gresk for deg? Da skal jeg prøve å forklare. Metaverset, eller metauniverset, er rett og slett en virtuell tredimensjonal møteplass, hvor folk kan treffes. De oppretter en digital avatar de beveger seg rundt med i disse virtuelle møteplassene. Det finnes derimot ikke bare ett metavers og mange kjemper om at akkurat deres plattform skal bli den store. Sparebank 1 har eksempelvis kjøpt tomt i metaverset Sandbox, der de skal ha sin virtuelle tilstedeværelse.

Mange foreldre kjenner kanskje til Roblox, som har mange av kjennetegnene til et metavers. Her kan brukerne lage egne virtuelle verdener og treffe nye og gamle venner. Det er også eksempler på at barna feirer bursdag på Roblox, der de henger med hverandres avatarer. Samtidig er det også en levende markedsplass som omsetter for milliarder.

Du kommer ikke unna teknologi når det er snakk om metaverset. Det går selvfølgelig an å henge virtuelt med en vanlig pc, skjerm, mus og tastatur. Det blir fort litt kjedelig når teknologien gir så mange andre muligheter. 3D briller med håndkontrollere gjør at du får en helt annen følelse av tilstedeværelse i de digitale universene.

Men dette er et blad for folk som jobber i finans, hvorfor i all verden skriver jeg om Roblox og virtuelle universer?

STORE SUMMER

Goldman Sachs and Morgan Stanley har estimert at metversøkonomien etter hvert kan bli verd opp mot åtte trillioner dollar. Så her skal det sirkulere mye penger. Med et slikt økonomisk perspektiv ville det være en forsømmelse fra bransjen å ikke følge med. Eiendom er ironisk nok pekt på

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Sebastian Hillem starta karrieren i helsesektoren som pleieassistent. Men i haust skifta han bransje, som nytilsett ved storbanken Nordeas kundesenter på Majorstua. Banken aukar no talet rådgjevarar med totalt 85 ved sine fire kundesenter.
Finansfokus 25.11.2022
- Utlånsforskriften bør ikke strammes inn nå. Det er det meget gode grunner til, sier sjefsøkonom Sven Eide i Finansforbundet.
Finansfokus 23.11.2022
Inkassobransjen i Norge fusjonerer og reduserer antall ansatte. Lowell er en av aktørene som bryter trenden. Økt antall spesialister har bidratt til et betydelig løft i bemanningen det seneste året.
Finansfokus 21.11.2022
Fortsatt er det slik at kvinner gjennomsnittlig bare tjener 87,9 prosent av hva menn tjener. Lønnsforskjellene kan illustreres med at gjennomsnittskvinnen jobber gratis fra 17. november og resten av året. Finansbransjen er ikke noe unntak.
Finansfokus 17.11.2022
På det verste hadde Arman Vestad flere millioner i gjeld, var involvert i kriminalitet og satt fengslet i flere år. Etter å ha snudd opp ned på livet, og fått utdanning, ble han økonomirådgiver, men beholdt bevisstheten om egne svakheter.
Finansfokus 16.11.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt