Ren Mat
24.09.2018
Fjellet byr på mange ulike smaker og lukter. Fra appelsinen i påsken og beltebilens dieseleim, til nyplukket ramsløk og elgsteken på hytta etter en dag i fjellet. Hvordan kan vi forstå sammenhengene mellom våre matvalg og naturopplevelser?
SE FOR DEG den lange køen som oppstår når traktoren tøffer foran deg på vei opp til fjellet. Så ser du for deg det vakre kulturlandskapet du kjører gjennom for å senere ferdes til fots i. Føler vi en takknemmelighet til bonden, eller irriterer vi oss over at vi ikke kommer oss fort nok fram? Vi kan spørre oss selv om vi tar landskapet for gitt, og om vi viser bøndene tilstrekkelig respekt for jobben de gjør.
I BUTIKKEN kan sammenhengen mellom det vi legger i handlekurven og kulturlandskapet, og naturen for øvrig, virke enda fjernere. Vil for eksempel økologisk mat i handlekurven være med på å gjøre turene i fjellet enda bedre, nå og i framtiden?
- Vi i turistnæringen har
Gå til medietI BUTIKKEN kan sammenhengen mellom det vi legger i handlekurven og kulturlandskapet, og naturen for øvrig, virke enda fjernere. Vil for eksempel økologisk mat i handlekurven være med på å gjøre turene i fjellet enda bedre, nå og i framtiden?
- Vi i turistnæringen har