AddToAny

Huga på gard

Huga på gard
I Valdres tar de gårdsdrømmen på alvor. Prosjektet Huga på gard jobber målrettet med å få tomme gårder og småbruk ut på markedet, og ikke minst finne rett arvtager til rett gård.
ØVRE BREKKEBAKKADN gård ligger i Vang kommune, øverst i Valdres. Et fraflyttet småbruk Tor-Evert Johansen overtok høsten 2017.
- Det er så vakkert her oppe, og det er en plass jeg kan lære så utrulig mye av. Hver fiber i kroppen er konsentrert for å lykkes. Så får vi håpe jeg ikke må forlate plassen i rein desperasjon om et år eller to, sier Tor-Evert.
I sommer inviterte han venner og bygdefolk til «Dugnadsfestival» for å komme i gang med gjenoppbyggingen, og neste vinter får Norge et innblikk i hvordan det har gått gjennom et program i NRK-serien «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu».

GÅRDEN KOM på markedet gjennom prosjektet Huga på Gard («Huga» er dialekt for gira eller lysten. Red. anm.), et prosjekt i Vang og Vestre Slidre lengst nordvest i Valdres. Dette er tradisjonsrike landbrukskommuner med fjellområder som både har levende stølstradisjoner og populære hytteområder.
- Prosjektet jobber for å få omsatt tomme gårder og småbruk i kommunene våre. Vi innledet prosjektet med en grundig kartlegging av alt som står tomt, og vi endte med 120 plasser. Det er mye for to te
Gå til mediet

Flere saker fra Ren Mat

Om eg fortel deg at huda di er eit økosystem, kva ynskjer du å gje ho?
Ren Mat 01.12.2023
Reins Kloster Akevitt, ble først lansert i 2012 etter at Reins Kloster og 3-4 andre gårder med tidligere tilknytning til Klosteret gikk sammen for å lage Norges første økologiske akevitt.
Ren Mat 01.12.2023
DEN GRØNNESTE VINEN er den som ikke drikkes. Slik resonneres det i hvert fall rundt strøm som ikke brukes.
Ren Mat 01.12.2023
Du trenger
Ren Mat 01.12.2023
Julen er høysesong for å nyte vår nasjonalsprit norsk akevitt. Brennevinet har i løpet av de siste tiårene gått fra å være ansett som fattigmanns trøst til å bli en nasjonal merkevare som kan måle seg med hvilken som helst importert brennevin.
Ren Mat 01.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt