Ren Mat
13.03.2019
Turmatentusiast John Harald Knutsson fra Revir Oslo og ernæringsbiolog Lise von Krogh gir deg oppskrift på rå energibarer med nøtter og espresso, til tur og hverdag.
ENERGIBARER ER som navnet tilsier tettpakket med energi. Hos oss har de dukket opp både på langtur og som lunsjmat. Mest økonomisk bærekraftig er det når vi lager dem hjemme på kjøkkenbenken. Vi fikk ernæringsbiolog Lise von Krogh med på laget for å optimalisere oppskriften, og beregne næringsinnholdet.
Tre-fire energibarer, til sammen 100 gram, gir 428 kalorier, like mye som i et helt måltid. De er kjekke å ha når vi trenger litt ekstra i forbindelse med trening, i matpakken, på tur eller har litt dårlig appetitt på morgenkvisten. En slik energibar er også fin som et lite mellommåltid i stedet for annen salt og søt snacks. Men ikke overdr
Gå til medietTre-fire energibarer, til sammen 100 gram, gir 428 kalorier, like mye som i et helt måltid. De er kjekke å ha når vi trenger litt ekstra i forbindelse med trening, i matpakken, på tur eller har litt dårlig appetitt på morgenkvisten. En slik energibar er også fin som et lite mellommåltid i stedet for annen salt og søt snacks. Men ikke overdr