Ren Mat
24.09.2018
Chaga er kongen blant medisinske sopper. På norsk, kreftkjuke, en brunsort og knudrete sopp som vokser på bjørketrær. Soppen brukes i kreftbehandling og i mange kulturer drikkes uttrekk fra soppen for å forebygge sykdom.
CHAGASOPPEN lever i symbiose med treet og etablerer seg på skadete trær. Soppens funksjon er å dekke skaden. Selve soppen kan ikke spises, men den har siden 1500-tallet blitt brukt som te og medisin. Chaga er et adaptogen, det vil si at den tilpasser sin virkning etter kroppens behov, og er den kraftigste, naturlige antioksidanten vi kjenner til. Den skal blant annet virke krefthemmende, immunregulerende, blodrensende, betennelsesdempende, blodsukkersenkende og bakterie- og virushemmende, ifølge rolv.no. Smaken er litt som te eller kaffe, og avkoket kan brukes som erstatning for humle ved ølbrygging. Det er garvestoffene i soppen som gir den spesielle smaken.
MYLNÅ I VOLDA, som sanker og maler soppen til mel, har analysert chaga og kan bekrefte at den inneholder et bredt spekter av aminosyrer og en antioksidantverdi på 200 000 ORAC - oxygen radical absorbance capasity - og det
Gå til medietMYLNÅ I VOLDA, som sanker og maler soppen til mel, har analysert chaga og kan bekrefte at den inneholder et bredt spekter av aminosyrer og en antioksidantverdi på 200 000 ORAC - oxygen radical absorbance capasity - og det