AddToAny

Håndverksost kobler oss til landskapet

Det er ikke det samme hva kua eller geita spiser. Det påvirker melka - og igjen kvaliteten på osten. La oss spise ost og tenke på landskapet. Vi har ikke råd til å miste mer, skriver Ragna Kronstad.
FOR MANGE ER HÅNDVERKSOST noe som koster litt ekstra i en pent anrettet disk, som serveres i godt lag og som begeistrer smaksløkene.
Det finnes merkevarer som har slått seg fram og nesten blitt like kjente som Jarlsberg! Du kan lett markere deg selv som en kjenner om du kan noen navn på noen VM-gullmedaljevinnere.
Ja, for ost kan vinne VM-gull og norske oster har hentet hjem flere!
Jeg er også glad i ost i denne settingen, særlig den som handler om smaksløkene og hyggelig lag.

MEN OST ER SÅ MYE MER! Ost er en kobling til et landskap og lange tradisjoner. Det er her jeg kjenner hjertet virkelig begynner å slå. Gi meg historiene bak. La meg reise dit ostene lages!
En gang presenterte en sveitsisk ostemann meg for en ost som var ystet på melk fra kyr på vårbeite. Det påvirket smaken sa han, og jeg nikket med ostebiten i m
Gå til mediet

Flere saker fra Ren Mat

Om eg fortel deg at huda di er eit økosystem, kva ynskjer du å gje ho?
Ren Mat 01.12.2023
Reins Kloster Akevitt, ble først lansert i 2012 etter at Reins Kloster og 3-4 andre gårder med tidligere tilknytning til Klosteret gikk sammen for å lage Norges første økologiske akevitt.
Ren Mat 01.12.2023
DEN GRØNNESTE VINEN er den som ikke drikkes. Slik resonneres det i hvert fall rundt strøm som ikke brukes.
Ren Mat 01.12.2023
Du trenger
Ren Mat 01.12.2023
Julen er høysesong for å nyte vår nasjonalsprit norsk akevitt. Brennevinet har i løpet av de siste tiårene gått fra å være ansett som fattigmanns trøst til å bli en nasjonal merkevare som kan måle seg med hvilken som helst importert brennevin.
Ren Mat 01.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt