AddToAny

Godtar boten på 14 millioner

Adm. dir Trond Teigene i Sparebanken Sogn og Fjordane sier banken har jobbet målrettet for å lukke avvik avdekket i Finanstilsynets hvitvaskingsrapport. De godtar boten på 14 millioner kroner.
JØRN-ARNE TOMASGARD

Ifølge både Teigene og hovedtillitsvalgt Camilla Chruickshank Holvik har de ansatte stått på ekstra for å oppdatere bankens regelverk slik at det tilfredsstiller kravene fra Finanstilsynet i henhold til hvitvasking og terrorfinansiering.

- Det har vært en krevende periode der veldig mange ansatte har stått på ekstra for etterleving og kontroll av risikoen for hvitvasking og terrorfinansiering. Det er nå ansatt flere ressurser på området, og vi har gjennomført et omfattende opplæringsprogram for alle ansatte. Det er også utarbeidet nye rutiner som er implementert, skriver hovedtillitsvalgt Holvik i en e-post. Hun er nyvalgt i rollen.

- Jeg kommer fra rollen som kunderådgiver på privatmarked, og kan bekrefte at de ute i linjen har hatt et omfattende fokus på dette arbeidet siden rapporten fra Finanstilsynet kom i mars 2020.

NY HOVEDTILLITSVALGT: Camilla Chruickshank Holvik er ny hovedtillitsvalgt i Sparebanken Sogn og Fjordane. Hun sier det har vært en krevende periode og at ansatte har stått på for å rette opp i forholdene som førte til at Finanstilsynet ga banken en bot på 14 millioner kroner. (PRESSEFOTO: SPAREBANKEN SOGN OG FJORDANE.)

Hun sier de ansatte elles stiller seg bak uttalelsene bankledelsen kommer med i denne saken.

STARTET OPPLÆRINGSPROGRAM

Banksjef Trond Teigene sier de har gjort en rekke tiltak.

- For det første har banken tatt kritikken fra myndighetene på høyeste alvor. Vi har gjennomført et omfattende opplæringsprogram for styret, ledelse og alle ansatte, og vi har styrket bemanningen på området. Det er gjennomført nye risikovurderinger, og vi har innarbeidet dette i risikoklassifisering og transaksjonsovervåkning. Vi har revidert alle eksisterende rutiner og utarbeidet nye rutiner som er implementert.

- Hva tenker du dette har å si for omdømmet til banken?

- Arbeidet med å bekjempe hvitvasking og terrorfinans

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

- Enkle gjøremål blir vanskelige når ikke digitale kunder møter den digitale verden. Under pandemien har nok disse hatt det ekstra tøft, da man møter stengte dører og ikke kan få ordnet opp selv, sier Tonje Grosberg Stø i Gjensidige.
Finansfokus 21.01.2022
En ny ordning for kjøp av aksjer i egen bedrift bør være generell, slik at alle ansatte bør ha anledning til å kjøpe aksjer med skatterabatt i egen bedrift. Det er en av konklusjonene i en ny rapport fra KPMG.
Finansfokus 20.01.2022
Finanstilsynet følger nøye med når nye grensekryssende betalingstjenester introduseres. Nylig lanserte appbanken Revolut Apple Pay mot tenåringsmarkedet.
Finansfokus 19.01.2022
Midt under angrepet fra ekstremværet Gyda, dundret det i stueveggen. Skadesjef og hovedtillitsvalgt Sindre Vasset i Møretrygd konstaterte like etterpå at taket på naboens dukkehus lå smadret ved stueveggen.
Finansfokus 18.01.2022
Selvtilliten glipper blant godt voksne arbeidstakere, mener Lisa Wade. Nå vil hun skrive bok om hvordan det er å bli en eldre arbeidstaker.
Finansfokus 17.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt