Ren Mat
13.09.2016
Mens feriefolket boller seg ved sjøen, er det full aktivitet på gårdene like ved. Dette er ikke tiden da bonden kan velge mellom seil eller årer. Gulrøttene er klare, snart potetene også.
VI ER i Rygge kommune, rett på den andre siden av E6 for flyplassen med den uvisse skjebnen. Her ligger gårdene tett, noen med røtter helt tilbake til oldtiden, praktgårder med nymalte driftsbygninger og velholdte tun. Her og der er dyr på beite, og åkrene med korn strutter i sommervarmen. Bygene har ennå ikke rullet inn over Østfold.
Området mellom E6 og Kurefjorden, like ved Larkollen, har vært dyrket i tusenvis av år. Matjorda er av beste kvalitet, noe de tre bøndene som samarbeider om dyrking av flere hundre tonn med poteter og grønnsaker vet å ta vare på.
ÉN AV DE TRE i samarbeidet de har kalt Øko-Rygge, Per Boe Guren, tar med seg den grønne kurven og sammen går vi ut til ett av feltene som er plantet med potetsorten Solist. Riset strutter grønt og friskt så langt øye kan se. - En fin potet, sier Per og trekker opp et ris der potetene allerede er mange og fine i størrelsen. - Bama vil ha denne so
Gå til medietOmrådet mellom E6 og Kurefjorden, like ved Larkollen, har vært dyrket i tusenvis av år. Matjorda er av beste kvalitet, noe de tre bøndene som samarbeider om dyrking av flere hundre tonn med poteter og grønnsaker vet å ta vare på.
ÉN AV DE TRE i samarbeidet de har kalt Øko-Rygge, Per Boe Guren, tar med seg den grønne kurven og sammen går vi ut til ett av feltene som er plantet med potetsorten Solist. Riset strutter grønt og friskt så langt øye kan se. - En fin potet, sier Per og trekker opp et ris der potetene allerede er mange og fine i størrelsen. - Bama vil ha denne so