AddToAny

God næringspolitikk er god kunstnerpolitikk

God næringspolitikk er god kunstnerpolitikk
Å overleve over tid: Virkemidler som hjelper gründere i gang og selskaper ut i verden, er viktig og bra, men like nødvendig er det at staten har rammebetingelser som gjør det enklere å drive over tid, skriver Liv Runesdatter i dette innlegget.
Marte Bjerke

INNLEGG: Vi trenger en næringspolitikk som fungerer for både store og små næringsaktører. MFO forventer at selvstendig næringsdrivende settes på den politiske dagsorden foran valget, skriver Liv Runesdatter.

I Europa jobber sju millioner mennesker i kreativ og kulturell sektor. Bare bygg- og anleggsbransjen og serveringsbransjen sysselsetter flere. I Norge er over to tredjedeler av selskapene innen kreativ næring organisert som enkeltpersonforetak.

Selv har jeg livnært meg som musiker, komponist og musikkpedagog i 15 år, og i likhet med svært mange kunstnere er jeg selvstendig næringsdrivende. For meg, som for folk flest, er trygghet i jobben viktig. Særlig dreier det seg om forutsigbarhet når det gjelder sykepenger, fødselspenger og pensjon.

Investeringer gir mindre sykepenger

Det er en utfordring for selvstendig næringsdrivende at alle fradrag fører til redusert beregningsgrunnlag for sosiale ytelser. Investerer man i egen produksjon eller virksomhet, gir det redusert sykepengegrunnlag i flere år

Les mer

Flere saker fra Musikkultur

Hjernen bruker kun 100-300 millisekunder på å gjenkjenne en kjent melodi.
Musikkultur 03.07.2020
Musikk betyr mye for mange, men tre til fem prosent av befolkningen mangler en kobling i hjernen som lar dem nyte musikk, viser forskning.
Musikkultur 03.07.2020
Moldejazz er en av få festivaler som gjennomføres i sommer. - Det virker som folk er festivalklare. Jeg tror de ser at om dette skal fungere, så må alle gjøre sitt, sier festivalsjef Hans-Olav Solli.
Musikkultur 03.07.2020
TONO kunngjør vinnerne én og én spredt utover høsten.
Musikkultur 02.07.2020
- Å, herregud, så mye skole jeg gjør! Jeg er mer effektiv enn jeg noen gang har vært, sier fløytestudent Johanna Scheie Orellana, etter at soverommet er blitt det nye studiestedet.
Musikkultur 30.06.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt