AddToAny

- Fritt frem for å ta ledende posisjon

I Nederland har Rabobank har vært pådriver for sirkulære forretningsmodeller siden 2014. I Norge er det fortsatt mulig å bli pioner innen sirkulær finans.
- Dette er ikke et ideologisk prosjekt for Rabobank. De gjør det fordi de tjener penger på det. De mener at dette er fremtiden, og de vil ligge fremst, sier miljøøkonom og bærekraftkonsulent Marie Storli.

Er det ett råd hun skal komme med til norske banker, er det å etablere egne avdelinger for sirkulær økonomi - etter modell fra Rabobank.

- Hvis det stadig er nye saksbehandlere som møter de sirkulære foretakene, kan jeg skjønne at det er vanskelig å forstå forretningsmodellen. Men hvis det er de samme saksbehandlerne som tar seg av sirkulære lånesøknader, vil de opparbeide seg kunnskap og innsikt i de sirkulære forretningsmodellene, sier hun.

- Det er en stor utfordring at sirkulære bedrifter ikke får lån, fordi bankene ikke skjønner potensialet som ligger i den sirkulære strukturen.

Marie Storli

MANGLER KOMPETANSEN

Storli har bidratt til rapporten «Finansnæringens rolle som pådriver for sirkulær økonomi» som Finansforbundet og Circular Norway ga ut i vår.

I arbeidet med rapporten klarte hun ikke

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Finansforbundet støtter den foreslåtte kvoteringen til AS-styrer. - Det viktigste er å få til likestilling, men det kommer ikke av seg selv, sier forbundsleder Vigdis Mathisen.
Finansfokus 31.03.2023
DNB opplevde en merkbar økning i antall tilfeller av trusler og vold mot ansatte i 2022. Antall politianmeldelser har økt fra ni i 2021 til 22 i fjor. Det viser DNBs årlige trusselvurdering.
Finansfokus 30.03.2023
Et samlet panel ønsket seg forutsigbarhet i næringspolitikken da det ble diskutert om Norge er blitt næringsfiendtlig under Finansnæringens dag. Næringspolitikk ble i denne sammenheng synonymt med skatt.
Finansfokus 29.03.2023
Flere IT-folk og bedre etterutdanningstilbud kan bli blant resultatene av Utsynsmeldingen som regjeringen la frem i dag.
Finansfokus 27.03.2023
Tryg forsikring er en av de to finansbedriftene i Norge som viste aller sterkest jobbøkning i løpet 2022. Selskapet har nesten 200 flere ansatte nå enn for et år siden.
Finansfokus 24.03.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt