Kjøkkenskriveren
12.06.2018
Brukt på riktig måte kan roboten bli kokkenes beste venn. Roboten kan frigjøre tid og krefter på kjøkkenet slik at kokkene kan gjøre det de liker beste; være kreative og utvikle gode smaker.
Vi leser stadig om det - teknologien som overtar oppgaver på flere og flere områder. Om yrker som forsvinner eller snart er en saga blott. Nylig kom det en nyhet fra NHOs Kompetansebarometer som viste at hele 29 prosent av bedriftene i mat- og drikkenæringen har automatisert og implementert roboter i produksjonen sin. Det gjør at denne næringen leder an i robotiseringen her i landet.
Bare Orkla har investert over 130 millioner kroner i ny teknologi og bedre produksjonsflyt i fabrikkanlegget sitt i Fredrikstad, som produserer gule bokser med Stabburet leverpostei. Å jobbe smartere, mer effektiv og levere bedre kvalitet er drivkraften. I tillegg handler det om at ny teknologi og økt automatisering er viktige tiltak innen helse, miljø og sikkerhet.
FRIGJORT FRA RUTINEOPPGAVER
- Dette høres da bra ut! Ingen flere tunge løft og ujevn kvalitet. Eller?
Joe Harald Strand, daglig leder i Bransjeforening for storkjøkkenleverandører i Norge (BFSN) tror vi skal langt fram i tid før vi ser at alle oppgaver på et storkjøkken er automatisert.
- Det er mange oppgaver som kan gjøres enklere, raskere og tryggere. Men langt fra alle. Det som gjør kokker kreative og evner å sette sammen smakfulle menyer, servere og yte service eller sørge for at alt av utstyr og maskiner på kjøkkenet fungerer, kan ikke erstattes av maskiner. Å utvikle den gode smaken er ikke mulig uten mennesker.
Maskiner kan sikkert utvikle formler, men der er vi ikke i dag, sier Strand. Han mener målet med den teknologiske utviklingen må være at det forskes fr
Gå til medietBare Orkla har investert over 130 millioner kroner i ny teknologi og bedre produksjonsflyt i fabrikkanlegget sitt i Fredrikstad, som produserer gule bokser med Stabburet leverpostei. Å jobbe smartere, mer effektiv og levere bedre kvalitet er drivkraften. I tillegg handler det om at ny teknologi og økt automatisering er viktige tiltak innen helse, miljø og sikkerhet.
FRIGJORT FRA RUTINEOPPGAVER
- Dette høres da bra ut! Ingen flere tunge løft og ujevn kvalitet. Eller?
Joe Harald Strand, daglig leder i Bransjeforening for storkjøkkenleverandører i Norge (BFSN) tror vi skal langt fram i tid før vi ser at alle oppgaver på et storkjøkken er automatisert.
- Det er mange oppgaver som kan gjøres enklere, raskere og tryggere. Men langt fra alle. Det som gjør kokker kreative og evner å sette sammen smakfulle menyer, servere og yte service eller sørge for at alt av utstyr og maskiner på kjøkkenet fungerer, kan ikke erstattes av maskiner. Å utvikle den gode smaken er ikke mulig uten mennesker.
Maskiner kan sikkert utvikle formler, men der er vi ikke i dag, sier Strand. Han mener målet med den teknologiske utviklingen må være at det forskes fr


































































































