AddToAny

FRA MOST TIL OST

LA MOUSSIÉRE SANCERRE 2020
Varenr. 4327501 BU Kr 289,90
Sancerre er en by som reiser seg på en ensom høyde ved Loireelven. Noen mener den stammer fra Julius Cæsars tid, andre mener den kommer fra en saksisk bosetning. Det som er sikkert er at forholdene for vinproduksjon alltid har vært svært gode her. Helt tilbake i 1513 nevnes Mellot-familien i historiebøkene som vinbønder og vinhandlere. César Mellot ble utnevnt til vinrådgiver for Louis XIV i 1698, og den dag i dag bære eldste sønn i familien samme navn som grunnleggeren Alphonse. Mest kjent er Domaine La Moussiére, en vingård på over 300 dekar, som med sin krittjord og gode beliggenhet har utmerkede forhold for druedyrking. La Moussiére Sancerre er produsert på hundre prosent sauvignon blanc, og 2020-årgangen byr på nydelig aroma av epler, og en frisk og syrlig smak, etterfulgt av en varm munnfølelse. Nydelig både alene og til sjømat, melkebaserte retter, og i særdeleshet hvite geitoster som dem av chèvre-typen.


BADOZ VIN JAUNE 2013
Varenr. 13517901 BU Kr 496
Jura kunne med fordel fått mer oppmerksomhet for sine unike viner. Denne lille vinregionen øst i Frankrike er kjent for sine comté-oster, men har også bemerkelsesverdige hvitviner. Ma
Gå til mediet

Flere saker fra Ren Mat

Om eg fortel deg at huda di er eit økosystem, kva ynskjer du å gje ho?
Ren Mat 01.12.2023
Reins Kloster Akevitt, ble først lansert i 2012 etter at Reins Kloster og 3-4 andre gårder med tidligere tilknytning til Klosteret gikk sammen for å lage Norges første økologiske akevitt.
Ren Mat 01.12.2023
DEN GRØNNESTE VINEN er den som ikke drikkes. Slik resonneres det i hvert fall rundt strøm som ikke brukes.
Ren Mat 01.12.2023
Du trenger
Ren Mat 01.12.2023
Julen er høysesong for å nyte vår nasjonalsprit norsk akevitt. Brennevinet har i løpet av de siste tiårene gått fra å være ansett som fattigmanns trøst til å bli en nasjonal merkevare som kan måle seg med hvilken som helst importert brennevin.
Ren Mat 01.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt