AddToAny

Frå helsejobb til bankrådgjevar

Sebastian Hillem starta karrieren i helsesektoren som pleieassistent. Men i haust skifta han bransje, som nytilsett ved storbanken Nordeas kundesenter på Majorstua. Banken aukar no talet rådgjevarar med totalt 85 ved sine fire kundesenter.
Det er krisetider og auka pågang frå engstelege bankkundar som ber om gode råd. Det har ført til at mange bankar no jaktar på endå fleire rådgjevarar til sine kundesenter.

Nordea er eksempelvis no i gang med å auke talet på kunderådgjevarar med totalt 85 nye stillingar ved banken sine kundesenter rundt om i landet. Og samstundes har DNB no oppretta eit eige tilbod til kundar med økonomiske bekymringar, som eit av fleire eksempel på kappløpet om å hjelpe kundane sine i krisetider.

MØTER KUNDANE MED OMSORG

Sebastian Hillem jobba som pleieassistent då han søkte på dei ledige jobbane ved Nordea sitt kundesenter ved hovudkontoret i Oslo. Erfaringa med å vise omsorg for folk kjem godt med i Hillem sin nye jobb. For pågangen frå engstelege kundar er merkbar i banksektoren.

Eg har jo forutsetninga med å hjelpe folk, så eg tenkte kundeservice er ein fin stad å starte, seier Hillem om karriereskiftet.

Sebastian Hillem

- Eg har jo forutsetninga med å hjelpe folk, så eg tenkte kundeservice er ein fin stad å starte, seier Hillem om karriereskiftet.

Å vise omsorg og hjelpe har vore jobben hans i to år på sjukeheim og eitt år på omsorgsbustad. Og no viser Hillem omsorg for bekymra bankkundar i krisetider, med krig i Europa, renteauke, prisauke på varer og straum.

Ifølge Hillem går ein del av arbeidsdagen med til å hjelpe kundar med ei rad av problem, som for eksempel å hjelpe til med å logge inn på nettbanken og bruk av bankid-appen. Men det er også ein del engstelege lånekundar som tekt kontakt med kundeservice.

- Vi får jo ein del spørsmål som gjeld lån, og då prøver eg å gje best mogleg svar og vise vidare til ein sparerådgjevar som kan trygge kunden om situasjonen.

Den første tida i jobben har Hillem delteke i opplæringsprogram for kundeservice, og han har fått innføring i eit variert kunnskapsområde for stillinga. Han har også blitt kapra som medlem av Finansforbundet, etter berre kort tid som tilsett.

Om den nye jobben så langt seier Sebastian Hillem:

- Det er kult. Det er noko anna, både eit miljøskifte og eit kompetanseskifte. Og det er eit kjempeinkluderande miljø her, og det er lav terskel for å hjelpe kvarandre

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

En ny undersøkelse fra PA Consulting forteller at norske bedriftsledere har klokketro på at den norske bankstrukturen vil bestå, også i 2030. Nestleder Arne Fredrik Håstein i Finansforbundet sier at det er flere gode grunner til nettopp det.
Finansfokus 03.02.2023
Ansatte i SpareBank 1 SMN reagerte med sjokk og vantro da en innleid vikar ble pågrepet mistenkt for å ha svindlet banken for flere ti-talls millioner kroner.
Finansfokus 01.02.2023
Banksjef Jannike Østervold i Cultura Bank bestrider en rapport om hvordan banken praktiserer sine etiske regeler. To undersøkelser fra Framtiden i våre hender viser at norske banker har en del å gå på med hensyn til liv og lære på etikkområdet.
Finansfokus 30.01.2023
Dei som forvaltar den norske oljeformuen, må kjenne seg så trygge at dei vågar å ta risiko - også når marknadene rasar, meiner Iselin Sommereng og Anders Meland i Oljefondet.
Finansfokus 27.01.2023
Nordea opplever en voldsom økning i antall svindelsaker. Fra 2020 til 2022 har antall svindelsaker nesten blitt doblet. Ulike former for phishing utgjorde 60 prosent av alle bekreftede svindelsaker.
Finansfokus 25.01.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt