Ren Mat
23.06.2017
Er dei norske landrasane av storfe berre museumsdyr, eller ein del av framtida for norsk matproduksjon? Nils Sigurd Drabløs er bonde og driv med Vestlandsk fjordfe. Han trur at matmarknaden er i ferd med å bli delt i to; dei som vil ha billege bulkvarer og dei andre som vil betale meir for kvalitetsmat med ei historie.
STEDEGENHETSLÆRA, som hevda at ein rase er tilpassa terrenget og klimaet der den har vore i lang tid, står ikkje på læreplanen lengre. Men når ein ser ein buskap med Vestlandsk fjordfe i fullt firsprang ned ei bratt li, forstår ein at desse dyra faktisk har ei evne til å ta seg fram i utmark og utnytte beitet der på ein måte dei moderne rasane ikkje kan.
VI HAR SEKS godkjende landrasar av storfe i Noreg; Dølafe, Telemarkfe, Østlandsk rødkolle, Vestlandsk raudkolle, Sidet trønder-og nordlandsfe og Vestlandsk fjordfe. Landrasane er dei eldste levande kulturminne vi har. Formødrene til desse dyra har vore her i fleire tusen år. Saman med geita sørga dei for at våre forfedre gjekk over frå å vere jegerar og samlarar, til å verte fastbuande bønder. Dei har forma kulturlandskapet vårt både i låglandet, i fjellet ved stølsdrift, ved kysten på Vestlandet og i Nord-Noreg. Dei gjorde det mogleg å livberge seg på dei små hyllegardane i verdsarvområda i fjordane våre.
TINE HAR REKNA ut at vår buskap av Vestlandsk fjordfe tok opp 8,2 fôreinigar gras i utmarka på fjellet. Dei to buskapane som går i området no, held ope 1700 da kulturlandskap. Samtidig tok Norsk Rødt Fe, NRF, opp litt meir på eit fulldyrka fellesbeite. Det vart rekna ut i frå ytelse, fosterproduksjon, vekttillegg/-tap og kraftfôropptak. Om ein reknar opptak per kilo kroppsvekt, i snitt 400 kilo mot NRF 600 kilo, er Vestlandsk fjordfe overlegne i beitekapasitet. Om produkta frå landrasane er sunnare enn NRF kan vi vise til analyser utført i Uppsala:
I mjølk frå våre kyr var det 1 del omega 3 og 0,9 deler omega 6. I kjøt 1 del omega 3 og 1,2 deler omega 6, i feitt 1 del o
Gå til medietVI HAR SEKS godkjende landrasar av storfe i Noreg; Dølafe, Telemarkfe, Østlandsk rødkolle, Vestlandsk raudkolle, Sidet trønder-og nordlandsfe og Vestlandsk fjordfe. Landrasane er dei eldste levande kulturminne vi har. Formødrene til desse dyra har vore her i fleire tusen år. Saman med geita sørga dei for at våre forfedre gjekk over frå å vere jegerar og samlarar, til å verte fastbuande bønder. Dei har forma kulturlandskapet vårt både i låglandet, i fjellet ved stølsdrift, ved kysten på Vestlandet og i Nord-Noreg. Dei gjorde det mogleg å livberge seg på dei små hyllegardane i verdsarvområda i fjordane våre.
TINE HAR REKNA ut at vår buskap av Vestlandsk fjordfe tok opp 8,2 fôreinigar gras i utmarka på fjellet. Dei to buskapane som går i området no, held ope 1700 da kulturlandskap. Samtidig tok Norsk Rødt Fe, NRF, opp litt meir på eit fulldyrka fellesbeite. Det vart rekna ut i frå ytelse, fosterproduksjon, vekttillegg/-tap og kraftfôropptak. Om ein reknar opptak per kilo kroppsvekt, i snitt 400 kilo mot NRF 600 kilo, er Vestlandsk fjordfe overlegne i beitekapasitet. Om produkta frå landrasane er sunnare enn NRF kan vi vise til analyser utført i Uppsala:
I mjølk frå våre kyr var det 1 del omega 3 og 0,9 deler omega 6. I kjøt 1 del omega 3 og 1,2 deler omega 6, i feitt 1 del o