AddToAny

Flere innvandrerkvinner kan jobbe i finans

Karen Contreras-Lisperguer jobber for å øke økonomi- og finanskunnskapen blant kvinner flest og innvandrerkvinner spesielt.
Hun mener samtidig at det er mange flere innvandrerkvinner enn i dag som er kvalifisert til å jobbe i den norske finansnæringen.

Contreras-Lisperguer er prosjektleder for det Oslo-baserte kvinnenettverket #osskvinner, der fokus er likestilling og integrering ikke minst på det privatøkonomiske området. Nylig trommet nettverket sammen til lørdagskonferanse, Kvinners empowerment og privatøkonomi, med fremtredende innledere både fra finanssektoren og det politiske miljøet.

CV-BASE

Den chilensk-norske kvinneaktivisten som både er økonom, jurist og bydelspolitiker jobber for å få omplassert høyt utdannede og godt kvalifiserte kvinner til blant annet finansnæringen.

Jeg håper virkelig vi får flere kvinner med minoritetsbakgrunn i finans

Karen Contreras-Lisperguer

- Jeg håper virkelig vi får flere kvinner med minoritetsbakgrunn i finans. Vi i #osskvinner har en database med mer enn 400 cv-er av kvinner som er høyt utdannet, som fortsatt jobber i feil yrke. Vi jobber for at de skal få arbeide i riktig bedrift, sier Contreras-Lisperguer.

KVALIFISERTE MINORITETSKVINNER: Karen Contreras-Lisperguer mener langt flere kvinner med minoritetsbakgrunn er kvalifisert for jobber i finansnæringen. Foto: Magne Otterdal/OBM

Hun forteller om hvordan nettverket kurser innvandrerkvinner flest i privatøkonomi og finans på Universitetet i Oslo. Der har kvinner lært mer om budsjettering, regnskap og aksjehandel.

- Får vi riktig retning på dette, ja da kan vi også få enda flere kvinner inn i finans, sier Karen Contreras-Lisperguer til Finansfokus.

MÅ SPEILE SAMFUNNET

Leder Vigdis Mathisen i Finansforbundet stemmer også i for å jakte flere kolleger med innvandrerbakgrunn til fi

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Banksjef Jannike Østervold i Cultura Bank bestrider en rapport om hvordan banken praktiserer sine etiske regeler. To undersøkelser fra Framtiden i våre hender viser at norske banker har en del å gå på med hensyn til liv og lære på etikkområdet.
Finansfokus 30.01.2023
Dei som forvaltar den norske oljeformuen, må kjenne seg så trygge at dei vågar å ta risiko - også når marknadene rasar, meiner Iselin Sommereng og Anders Meland i Oljefondet.
Finansfokus 27.01.2023
Nordea opplever en voldsom økning i antall svindelsaker. Fra 2020 til 2022 har antall svindelsaker nesten blitt doblet. Ulike former for phishing utgjorde 60 prosent av alle bekreftede svindelsaker.
Finansfokus 25.01.2023
- Det er uheldig at menn i frontfinans får høyere bonus enn kvinner. Derfor er det viktig å gå bak tallene og forstå hvorfor det er slik, sier Therese Høyer Grimstad, ny arbeidslivsdirektør i Finans Norge.
Finansfokus 23.01.2023
- De ansatte i Kredinor er sjokkerte og lei seg for det de har fått vite i dag. Dette skaper nødvendigvis uro og det har vi stor forståelse for. Det skriver hovedtillitsvalgt Grethe Dehli i en epost til Finansfokus.
Finansfokus 18.01.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt