AddToAny

Flere innvandrerkvinner kan jobbe i finans

Karen Contreras-Lisperguer jobber for å øke økonomi- og finanskunnskapen blant kvinner flest og innvandrerkvinner spesielt.
Hun mener samtidig at det er mange flere innvandrerkvinner enn i dag som er kvalifisert til å jobbe i den norske finansnæringen.

Contreras-Lisperguer er prosjektleder for det Oslo-baserte kvinnenettverket #osskvinner, der fokus er likestilling og integrering ikke minst på det privatøkonomiske området. Nylig trommet nettverket sammen til lørdagskonferanse, Kvinners empowerment og privatøkonomi, med fremtredende innledere både fra finanssektoren og det politiske miljøet.

CV-BASE

Den chilensk-norske kvinneaktivisten som både er økonom, jurist og bydelspolitiker jobber for å få omplassert høyt utdannede og godt kvalifiserte kvinner til blant annet finansnæringen.

Jeg håper virkelig vi får flere kvinner med minoritetsbakgrunn i finans

Karen Contreras-Lisperguer

- Jeg håper virkelig vi får flere kvinner med minoritetsbakgrunn i finans. Vi i #osskvinner har en database med mer enn 400 cv-er av kvinner som er høyt utdannet, som fortsatt jobber i feil yrke. Vi jobber for at de skal få arbeide i riktig bedrift, sier Contreras-Lisperguer.

KVALIFISERTE MINORITETSKVINNER: Karen Contreras-Lisperguer mener langt flere kvinner med minoritetsbakgrunn er kvalifisert for jobber i finansnæringen. Foto: Magne Otterdal/OBM

Hun forteller om hvordan nettverket kurser innvandrerkvinner flest i privatøkonomi og finans på Universitetet i Oslo. Der har kvinner lært mer om budsjettering, regnskap og aksjehandel.

- Får vi riktig retning på dette, ja da kan vi også få enda flere kvinner inn i finans, sier Karen Contreras-Lisperguer til Finansfokus.

MÅ SPEILE SAMFUNNET

Leder Vigdis Mathisen i Finansforbundet stemmer også i for å jakte flere kolleger med innvandrerbakgrunn til fi

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Høstens vervekampanje er i mål, og denne gangen fikk forbundet hele 800 nye medlemmer: 712 nye ordinære medlemmer og 88 studentmedlemmer.
Finansfokus 19.12.2023
Personopplysningsvernet blir bare viktigere i takt med at teknologien utvikler seg. De siste årene har utviklingen vært enorm.
Finansfokus 19.12.2023
? Det er spådd en fusjonsbølge blant norske sparebanker. Stadig nye reguleringer sammen med urettferdige kapitalregelverk, skulle tilsi at mange av de minste så på sammenslåing som uunngåelig. ? Likevel går det tregt. Kanskje er det ikke kalkulatoren som styrer? For ikke alle setter maks avkasting som mål.
Finansfokus 19.12.2023
Nordea har i høst rekruttert 15 nye medarbeidere til bankens talentfabrikk i region Nordvest.
Finansfokus 19.12.2023
19. desember blir det avgjort om Finansforbundet melder seg ut av YS. Da holdes et ekstraordinært digitalt landsmøte i Finansforbundet.
Finansfokus 19.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt