AddToAny

Fire finansbedrifter på topp ti i bærekraft

Mens Sbanken kommer på andreplass, så får Handelsbanken bronse hos Norsk bærekraftbarometer 2023. Dette er banker som også skårer høyt på kundetilfredshet.
Finans- og forsikringsbransjen er den bransjen som gjør det best på årets bærekraftbarometer (se fakta). Mens Sbanken og Handelsbanken stikker av med andre og tredjeplass, kommer Eika på sjuende plass og Gjensidige som nummer ni.

- Banker er kjent for å være åpne, transparente og ærlige, og for å ta vare på kundene sine. De skårer spesielt høyt på den økonomiske og sosiale dimensjonen av bærekraftbegrepet, sier Pål R Silseth, prosjektleder for Norsk Bærekraftbarometer ved Handelshøyskolen BI.

Bærekraft dreier seg ikke bare om miljø slik mange tror, men har også en økonomisk og sosial dimensjon.

Banker er kjent for å være åpne, transparente og ærlige.

Pål R Silseth, prosjektleder for Norsk Bærekraftbarometer, Handelshøyskolen BI. Skårer også høyt på kundetilfredshet

Silseth er ikke overrasket over at finansbransjen kommer så bra ut. De selskapene som gjør det bra på bærekraftbarometeret skårer også høyt på kundetilfredshet.

- Hvorfor er det viktig å bli oppfattet som bærekraftig av kundene? - Det påvirker atferden vår. Jo mer bærekraftig en bedrift oppfattes som, jo mer vil en like bedriften og jo større sannsynlighet er det for at en kjøper varer og tjenester, sier Silseth.

Han har en oppfordring: - Bedriftene må ikke undervurdere viktigheten av å kommunisere klart og tydelig hvordan de jobber med bærekraft.

Åpen og enkel

Trine Hvamb, ansvarlig for samfunnsansvar og bærekraft i Sbanken, tror én grunn til at Sbanken gjør det så bra at de ikke har tilbudt bedriftslån, og har dermed heller ikke finansiert selskaper som operere

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Tryg kutter opptil 270 stillinger når selskapets to bedriftsavdelinger skal slås sammen. Det meste av kuttene tas i Danmark. - Folk er litt i sjokk over denne nyheten, sier hovedtillitsvalgt Mette Osvold.
Finansfokus 27.09.2023
Å forholde seg til Finanstilsynet er ikke noen dans på roser dersom du vil ha konsesjon. Det erfarer Camilla Wollan, som har hjulpet flere fintech-startups med å navigere regeljungelen.
Finansfokus 27.09.2023
- Norske bankledere med Kjerstin Braathen i DNB i spissen skryter av store renteinntekter og svært gode marginer. Det er umusikalsk når mange låntakere, og spesielt unge, sliter med å få endene til å møtes.
Finansfokus 25.09.2023
Andelen boligeiere som bekymrer seg for skader fra ekstremvær er doblet fra i fjor viser en ny undersøkelse fra forsikringsselskapet Fremtind.
Finansfokus 20.09.2023
Vet du hvilke krav og forventninger som stilles til din jobb? Eller er du nysgjerrig på hva du må kunne for å ta et steg på karrierestigen? Vi gir deg oversikten i vår kompetanseveiviser.
Finansfokus 19.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt