AddToAny

Fintech Norway utfordrer Finans Norge

Fintech Norway utfordrer Finans Norge
Den trege innføringen av PSD2 i Norge, og Finans Norges manglende vilje til å dytte på myndighetene, har fått begeret til å flyte over for en rekke fintech-bedrifter. Nå har de dannet sin egen interesseforening - Fintech Norway.
CLAUDE R. OLSEN

Ti selskaper står bak etableringen, deriblant Horde AS. Administrerende direktør Alf Gunnar Andersen sier at selskapet har vært gjennom en lang prosess med banker og Finanstilsynet for å få tilgang til dataene de trenger i sin virksomhet, og som de har rett til i henhold til PSD2-direktivet.

- Det er ikke tvil om at Norge henger etter på fintech. Skal vi ha en næring her i landet som er konkurransedyktig internasjonalt, må det bli lettere å komme i gang for nye fintech-selskaper. Det tar for eksempel 12-13 måneder å få PSD2-konsesjon i Norge, mens det tar 2-3 måneder i andre land, sier Andersen som er styreleder i den nye organisasjonen.

Fintech-aktørene føler at de etablerte bankene setter agendaen uten å ta hensyn til dem. Nå gjør de opprør og går sammen i sin egen organisasjon for å få gjennomslag hos Finanstilsynet, Finansdepartementet og politikerne.

- Hovedformålet med Fintech Norway er å sikre gode rammevilkår for fintech-industrien i Norge, som du kan se på som utfordrerne i finansnæringen. Vi skal være en spisset interesseorganisasjon på områdene der vi mener bransjen kommer til kort. PSD2 er en typisk kjernesak for Fintech Nor

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Sparebankene har vært vårt DNA KRONIKK: Færre og større sparebanker vil forringe den totale kvaliteten til alle som bor i distrikts-Norge og gi fattigere lokalsamfunn.
Finansfokus 12.04.2021
KJEDELIG BANKMANN: Vanligvis er Espen Grimmert i Sparebanken Vest en kjedelig bankmann i dress. Nå kan han sendes på hjemmekontor og vente på vaksine, mens barnehageheltene i kjeledress kan gå trygt og vaksinert på jobb.
Finansfokus 11.04.2021
Min arbeidsdag: Ein skikkeleg gledesspreiar Berit E. Huseklepp diktar songar til festlege samlingar i banken, skriv helsingar på rim når kollegaer har runde dagar eller skal feirast av ein eller annan grunn.
Finansfokus 08.04.2021
FERSKESTE FILIAL: Her er trolig Norges ferskeste filial, Larvikbankens nyåpnede besøkskontor i Horten.
Finansfokus 08.04.2021
OFFENSIV HOLDNING: Hovedtillitsvalgt Steffen Sleire Opdal i Tysnes Sparebank mener det er en viktig oppgave å ha en offensiv holdning til fremtidige utfordringer, og at det i så måte var helt riktig å forhandle fusjon med Etne Sparebank.
Finansfokus 07.04.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt