AddToAny

Får landets laveste tilskudd - og er akkurat litt for store for ekstramidler

Får landets laveste tilskudd - og er akkurat litt for store for ekstramidler
De driver barnehage med landets aller laveste tilskudd - og har akkurat litt for mange barn til å komme inn på lista til «Grøvan-potten».
- Jeg tenker at hadde vi vært bare litt mindre, og alt vi kunne fått for 600 000 kroner, sier Linn Almendingen, styrer i Barnetun barnehage i Brønnøysund. Barnehage.no har tidligere skrevet en rekke artikler om Brønnøy kommune, som etter at de havnet på ROBEK-lista i 2015 vedtok å nedbemanne i barnehagene sine. Vedtaket fra kommunestyret innebar at forholdet mellom voksne og barn skulle være 1-4 blant de minste og 1-7 blant de største barna.

Nedbemanningen fikk virkning fra august 2016.

Per 15. 12. 2017 hadde kommunen et snitt på 7,33 barn per ansatt i de kommunale barnehagene. Tilsvarende tall for samme tidspunkt i fjor var 5,8, og kommunen har dermed oppfylt bemanningsnormen.

FAKTA Brønnøy kommune

Ifølge barnehagefakta.no har kommunen fem kommunale og fem private barnehager, men har vedtatt å legge ned Flaggstanghaugen barnehage (40 barn) fra høsten av.

Hadde i 2017 - som årets tilskudd baserer seg på - en bemanning på 7,3 barn per voksen.

Har de laveste tilskuddene i landet med henholdsvis 189 991 kroner per barn under tre år, og 83 790 kroner per store barn. Til sammenligning er satsene i kommunen i andre enden av skalaen, Hol kommune, 287 291 og 143 954 kroner.

Hadde Fjellsøya barnehage ligget i Hol kommune, ville de fått 2 984 192 kroner mer i tilskudd for 2019 enn de gjør i dag.

Det vil likevel ikke ha noe å si for beregningen av tilskudd til de private barnehagene - før om to år. Per i dag ligger kommunen helt i bunnen på oversikten over tilskuddssatser, med henholdsvis 189 991 kroner per barn under tre år, og 83 790 kroner per store barn.

Et tilskudd basert på to år gamle regnskap som ikke er i nærheten av å dekke opp for den nye bemanningsnormen som må innfris innen 1. august i år.

- Vi ble dypt fortvilet når vi så hvor ille dette slo ut for oss, sier Linda Skeide, eier av Fjellsøya barnehage - på telefon fra bøttekottet i barnehagen.

- Da vi startet, var vi to pedagoger og en styrer som delte på kontoret. Nå er vi sju, og har planlagt utbygging. Men vi har ikke penger til å gjøre det. Akkurat nå var kontoret opptatt.

Skal behandles politisk

I vår

Les mer

Flere saker fra barnehage.no

Nytt nasjonalt tilsyn, stramme inn pensjonstilskuddene og hindre barnehagekonsernene i å drive annen virksomhet enn barnehage. Det er noen av endringene regjeringen forslår når ny barnehagelov i dag sendes på høring.
article_web barnehage.no 26.04.2019
Barnehagene i Lenvik er ikke som andre barnehager. Lenvik satser offensivt på barn og unge i kommunen. Realfag og livsmestring er noe av det fyller dagene til de yngste. Nå søker de flere dyktige og fremtidsrettede barnehageansatte.
article_web barnehage.no 25.04.2019
«En kombinasjon av barns tradisjonelle leker og digitale verktøy lar dem utforske verden fra forskjellige perspektiver,» skriver barnehagelærerstudent Yuliia Levchenko.
article_web barnehage.no 25.04.2019
Om lag 300 flere har barnehagelærerutdanningen som førstevalg sammenlignet med i fjor.
article_web barnehage.no 25.04.2019
I morgen presenterer kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner forslaget til endringer i barnehageloven.
article_web barnehage.no 25.04.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt