AddToAny

ET BREDT FAGFELT

ET BREDT FAGFELT
MÅLET MED all markedsføring - uansett perspektiv - er å oppnå forretningssuksess. Gode finansielle resultater i bedrifter handler ofte i praksis om god markedsføring.
Økonomiavdelingen, finans, HR og produksjon er selvsagt viktig, men vil bety svært lite om ikke god markedsføring skaper etterspørsel etter varer og tjenester. Eller for å sitere Marketing Mangement, Philip Kotlers klassiske bok i markedsføring: «There must be a top line for there to be a bottom line. » Markedsføring er et vanskelig fagfelt og innebærer en rekke tøffe beslutninger for ledere. God markedsføring er ikke et resultat av tilfeldigheter, men handler om god planlegging og analytisk tilnærming til beslutningsproblemer. Det gjelder vel så mye i dagens situasjon, hvor mange bedrifter er midt oppe i en digital transformasjon, noe som utfordrer etablerte forretningsmodeller.

Markedsføring som praksisfelt er gammelt - svært gammelt - men historikerne er enige om at markedsføring som akademisk disiplin sprang ut av anvendt samfunnsøkonomi ved starten av det 20. århundre (se for eksempel Robert Bartels, 1988, The History of Marketing Thought).

Enkelte tror at markedsføring er et «mykt» fagfelt, et fagfelt som mest handler om å lage visuell og vakker reklame, fremstille kunstferdige designelementer og føre «kloke» samtaler med kunder. Ja, markedsføring handler selvsagt om dette også, da praktisk markedsføring nettopp er en kombinasjonen av kunst og vitenskap. God markedsføring bygger på kunnskap og innsikt, men den siste lille kreative touch er
Gå til mediet

Flere saker fra Magma

Høyesterett har avgjort nok en sak i arbeidstakers favør, denne gangen i en nedbemanningssak. Telenor sa opp en salgskonsulent med 32 års erfaring, på en måte som Høyesterett mente var ugyldig. I de siste årene har Høyesterett ved flere anledninger avgjort saker til arbeidstakers fordel.
Magma 04.02.2020
.
Magma 04.02.2020
Da regjeringen like før jul la frem sitt forslag til ny revisorlov, var ett av punktene som avvek fra forslaget i NOU-en at kun mastergrad i regnskap
Magma 04.02.2020
Når vi går inn i 2020, har jeg fått være del av fellesskapet i Econa i fem måneder. Det har vært spennende, lærerikt og utfordrende å komme inn i en så viktig og høyrelevant organisasjon.
Magma 04.02.2020
Norske finansanalytikere anslår markedsrisikopremien i det norske markedet til å ligge uendret på fem prosent. Flertallet mener imidlertid det bør benyttes et påslag i avkastningskravet for vurdering av selskaper med svak prestasjon knyttet til miljø og bærekraft.
Magma 04.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt