AddToAny

Ernæringskunnskap - et tastetrykk unna

Ernæringskunnskap - et tastetrykk unna
Ved Bjørknes Høyskole er det mulig å ta en halvårsenhet i grunnleggende ernæring som nettstudent. - Å bygge dette på en praktisk kokkeutdanning er en veldig bra kombinasjon.
Mat må aldri bli bare ernæringsstoffer, sier Kristine Vinje, studieleder for ernæringsfag, som selv er utdannet kokk.

Tekst og foto: Elisabeth Strøm

Halvårsenheten teller 30 studiepoeng og kan enten tas som heltidsstudium over ett semester eller som deltidsstudium over to semestre.

At studiet er nettbasert betyr at du som student kan studere hvor og når som helst. Det er løpende opptak og mulig å ta eksamen tre ganger i året.

Halvårsenheten i grunnleggende ernæring består av tre deler, alle på 10 studiepoeng. Det er Anatomi og fysiologi, Generell ernæring og Mat og ernæring gjennom livets faser.

- Emnene bygger på hverandre og gir en progresjon i studiet, sier høyskolelektor Marit Kolby Zinöcker ved Bjørknes Høyskole.

Pensumet er i hovedsak norsk, og litteraturen er både pedagogisk og oppdatert. For tiden er det rundt 40 studenter som tar nettstudiet.

Samleportal

Det er ikke bare Bjørknes Høyskole som tilbyr ernæringsstudier på ulike nivåer. Det dukker stadig opp tilbud på internett, og det kan være vanskelig å få en oversikt over tilbudet som fins. Marit Zinöcker mener utdanning.no er et bra sted å lete, enten man er ute etter informasjon om yrker eller ulike studier.

- Det finnes både seriøse og useriøse aktører. Et tips er å se etter u

Les mer

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Det er ikke bare i Norge vi spiser komler. Den er kjent som tilbehør både i Sverige, Ukraina, Polen og Sentral-Europa. I Litauen er potetball nasjonalretten. Gnocchi er italienernes svar på komle.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Et nytt innovasjonsprosjekt skal gjøre offentlig innkjøp av mat og cateringstjenester mer bærekraftig. I prosjektet «Kjøp bærekraftig» ses det til kjøkkentjenesten i Arendal kommune som har jobbet målrettet med dette i over 20 år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Lerum har hatt stor suksess med saft uten tilsatt sukker, men den folkekjære solbærsirupen har vist seg å være vanskelig å endre. Frem til i år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Å være kokk og fagarbeider er en fysisk og mentalt krevende profesjon og kan sammenlignes med idrett. Utøvere kan ikke prestere på høyt nivå uten å være i slaget. Dette krever riktig kosthold, mosjon og balanse mellom arbeid og hvile.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Totalt var det 4,4 millioner sidevisninger på Godfisk i 2023. Det er en økning på hele 600.000 sammenlignet med året før. Nok en gang var det oppskrifter på laks og torsk som tronet på søketoppen.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt